Vettøy – «Barsk nordlending», spesialdesignet for de røffeste forhold - Moen Marin

Nyheter

Vettøy – «Barsk nordlending», spesialdesignet for de røffeste forhold

Oppdrettskatamaranen «Vettøy» er den fjerde Moen Marin-båten servicerederiet Folden Akva tar i bruk.

Folden Akva leier fartøyet gjennom vår samarbeidspartner MOEN Ship Management, og ble i forrige uke satt i drift av leietageren Folden Akva. Selskapet med base i Steigen i Nordland, leverer maritime servicetjenester innenfor oppdrett og anlegg, dykking og ROV-tjenester langs hele Nordlandskysten.

Daglig leder i Folden Akva, Kristian Kristensen, er godt fornøyd med nybåten som skal benyttes til oppgaver som vasking og bytte av nøter, og som hjelpefartøy under avlusing for nye og eksisterende kunder.

– Våre kunder vokser, og skal vi henge med på utviklingen må vi utvide flåten. Da denne var ledig måtte vi bare slå til, sier Kristensen og tilføyer:

– Vi har hatt gode erfaringer med Moen Marin tidligere, og de har blitt veldig profesjonelle på ettermarked. Det er enkelt å handle med dem, og det er ekstra snedig når de har en egen prosjektleder med ansvar for oppfølgingen.

Nye og smartere løsninger

«Vettøy» måler 15 x 10 meter og er av typen NabCat 1510 DD. Modellen er forbedret på flere områder og kommer nå med POD-løsning i styrhuset for bedre oversikt, fire lugarer og lavtrykks desinfiseringsanlegg fra Mekon.

– Moen Marin utvikler kontinuerlig våre båter, både i takt med markedets behov og med nye smarte løsninger som blir tilgjengelig. NabCat 1510 DD, er en av våre mest populære oppdrettskatamaraner og er skreddersydd for små og store havbruksoperasjoner, forteller prosjektleder Sindre Mathisen fra Moen Marin.

Godt fraspark i røffe farvann

Fart og funksjonalitet har ikke gått på bekostning av båtens romslighet og rause utstyrspakke. To 500-hestekrefteres motorer av typen Nogva Scania sørger for at «Vettøy» når en toppfart på 11. knop.

Til tross for et postkortvennlige landskap med kritthvite strender, asurblå hav, pittoreske småbygder, holmer og skjær, byr Nordlandskysten på mange krevende farvann. Noe av «hemmeligheten» bak de gode sjøegenskapene, kan tilskrives fartøyets to vribare propeller fra Nogva samt girsystem fra samme leverandør. Båten er i tillegg utstyrt med 2 x ST60-80 thrustere fra PMH.

Raus kranpakke

Standard for denne modellen er også en raus kranpakke på to Palfinger-kraner som begge har en rekkevidde på 21 meter.

– Stor krankapasitet, romslighet, moderne løsninger, og gode boforhold, er noe av det som gjør Vettøy til et ypperlig fartøy for de oppgavene vi skal løse, avslutter en fornøyd Kristensen.

Vi gratulerer Folden Akva med nybåt, og håper at «Vettøy» byr på mange herlige og ramsalte opplevelser til sjøs.