«Okstind», en lekker råtass! - Moen Marin

Nyheter

«Okstind», en lekker råtass!

Da Helgeland Oppdrettservice skulle utvide flåten falt valget på nybåt fra Moen Marin.

Serviceselskapet er heleid av Kvarøy Fiskeoppdrett som holder til på øya Indre Kvarøy i Lurøy kommune. Siden 1976, har familiebedriften, som en av de første oppdretterne i Nord-Norge, produsert bærekraftig laks av høy kvalitet fra helgelandskysten.

Fartøyet «Okstind» leies ut gjennom vår samarbeidspartner Moen Ship Management. Dette er tredje Moen Marin-leveranse til Kvarøy Fiskeoppdrett, og andre servicebåt til Helgeland Oppdrettservice.

Daglig leder i Helgeland Oppdrettservice, Per Arne Grindskar, peker på vekst i moderselskapet samt en økende kundemasse som hovedgrunnen til nyanskaffelsen.

– Våre eiere utvider produksjonen og samtidig får vi stadig flere forespørsler fra andre oppdrettere og private om slep, fortøyningsarbeid, ROV-tjenester samt fraktoppdrag, sier Grindskar og tilføyer:

– Moen Marin var et enkelt valg på grunn av kvalitet, pris og rask leveringstid. Vi har nå fått en modernisert båtpark som gjør oss i stand til å serve alle oppdrag for oppdrettere som trenger et sprekt, ungt og kvalitetsbevisst serviceselskap.

Forbedre løsninger

Arbeidsjernet «Okstind» måler 15 x 10 meter og er en NabCat 1510 DD. Den populære Moen Marin-modellen har blitt forbedret på en rekke områder med POD-løsning i styrhuset som gir enda bedre oversikt, Mekon lavtrykks desinfiseringsanlegg, samt fire komfortable lugarer (Tre enmannslugarer på hoveddekket og en tomannslugarer i babord skrog).

Spekket med spesialutstyr

«Okstind» er spekket med en rekke spesialutstyr, deriblant maskinromskamera, en 30 tonns vinsj fra PMH og haikjeft levert av MBH. Båten har fått en ekstra konsoll i styrhus for kontrollpanel til vinsj og haikjeft.

Båten har fått ekstra uttak for hydraulikk på dekk som er innfelt i rekka. Dette sørger for at det ikke er i veien når det ikke er i bruk.

Kvalitet i alle detaljer

– Vi er svært fornøyde med denne råflotte råtassen av en båt og, håper at den lever opp til forventningene. I Moen Marin legger vi mye arbeid i detaljene, og utvikler kontinuerlig våre båter for kunne takle både tøffe farvann og krevende arbeidsoperasjoner, forteller salgssjef Region Nord/Vest i Moen Marin, Hans-Jørgen Eilertsen.