Norsk design – som skapt for alle farvann - Moen Marin

Nyheter

Norsk design – som skapt for alle farvann

Du finner Moen Marin-båter i alle slags farvann, fra kalde islandske fjorder til det salte og varme Middelhavet. En av våre siste leveranser er Aqua Service til Aquaship – en kraftplugg av en båt som befinner seg på den spanske solkysten

Aqua Service lyder navnet på praktbygget som nylig ble levert til det multinasjonale havbrukskonsernet Aquaship. 24-metringen som er av helnorsk design, er allerede satt i full drift som servicefartøy på østkysten av Spania.   

«Praktisk, robust og råflott» – slik oppsummerer skotske Angus Johnson fartøyet som er spesialtilpasset middelhavsforholdene, og samtidig har den gjenkjennelige Moen Marin-profilen.

– Båtene fra Moen Marin holder svært høy kvalitet og er like sjødyktige i Nord-Atlanteren som i Middelhavet. Samtidig er båtene tilpasset lokale forhold og arbeidsoppgavene som skal utføres.

Eksepsjonelle på service og kundeoppfølging

Johnson som i sin tid etablerte service- og brønnbåtselskapet Johnson Marine Ltd på Shetland, har ved flere anledninger benyttet seg av Moen Marin. Selskapet fusjonerte i 2018 med norske Gripship og ble da verdens eneste selskap med fartøyer innenfor samtlige maritime segmenter: Servicebåt, brønnbåt, fiskeri og fôrfrakt.

Erfaringene med Moen Marin var en viktig grunn til at Johnsen ønsket å videreføre det norske selskapet som leverandør.

Noen av de beste skussmålene vi i Moen Marin kan få, er fornøyde kunder som kommer igjen med nye bestillinger. – Tidligere har vi mottatt to katamaraner fra Moen Marin, og de er eksepsjonelle når det gjelder service og det å finne de gode løsningene, både tekniske og finansielle. Forutsigbarhet og rask levering er en viktig grunn til at vi velger Moen Marin.

Spania – mer enn sol og badeliv

For mange vekker nok den spanske solkysten assosiasjoner til ferie og badeliv, kritthvite strender, sangria og flamenco. Men landet har også rike sjømattradisjoner og en voksende oppdrettsnæring, som igjen bidrar til viktige synergier som økt sysselsetting og et voksende tjenestebehov fra servicenæringen.

Aqua Service opererer i kystområdene utenfor Valencia og Alicante på oppdrag for Andromeda-gruppen, og utfører vitale tjenester i forbindelse med oppdrett av havabbor og brasme. Dette inkluderer oppgaver som fôring, innhøsting, fortøyning og vedlikehold.

Stor utstyrspakke, moderne løsninger og gode arbeidsforhold

– Samtlige båter i Moen Marin-katalogen bygges med vekt på barske klimatiske forhold, gode manøvreringsegenskaper som tåler røffe farvann, bærekraftig drift og moderne design. Samtidig er vi opptatt av å ivareta båten som arbeidsplass med god HMS, komfort og funksjonalitet. Det sier Geir Bjørvik Johansen som har vært prosjektleder for Aqua Service.

Listen over tekniske spesifikasjoner er lang og inkluderer blant annet en raus kranpakke med en 150 tonns kran på akterdekket. Moen Marin har montert haikjeft med hengsler og forbedret styrhuset med POD-løsning. Det vil si instrumenter som er montert i flate bord i stedet for konsoller, som gir et ryddig og moderne uttrykk, samt romsligere broløsning. Interiøret bærer også preg av fornyelse og har et nytt og friskt uttrykk.

Ivaretar både folk og fisk

Kanskje den viktigste installasjonen er likevel airconditionanlegget (AC) som er montert på samtlige seks lugarer. På mindre svale dager kan temperaturen ligge på hele 40 varmegrader og uten AC hadde lugarene blitt rene bakerovnen.

– Tilbakemeldingene fra mannskapet er gode, og de setter særlig pris på båtens kapasitet og de romslige forholdene om bord. Båter fra Moen Marin ivaretar behovene til både folk og fisk, og derfor utpeker selskapet seg som en klar leverandør ved fremtidige leveranser, forteller Johnson avslutningsvis.