«Moen Shipper» - smidig, sterkt og sikkert arbeidsfartøy - Moen Marin

Nyheter

«Moen Shipper» – smidig, sterkt og sikkert arbeidsfartøy

Oppdrettsbransjen er stadig sultne på moderne og sjødyktige båter. Moen Marin har akkurat levert fartøyet «Moen Shipper» til MOWI Breeding.

Fartøyet som er produsert av Moen Marin, leies ut gjennom finansieringspartner Moen Ship Management og er allerede satt i operativ drift av leietageren Mowi Breeding (MB) på Fosen. Selskapet står for oppdrettsgigantens stamfiskproduksjon. Dette er første leveranse til MB, men Moen Marin har produsert flere fartøyer til MOWI tidligere, som hver eneste dag produserer prima laks til kresne ganer verden over.

– Vi var i beit for en båt og Moen Marin har godt rykte på seg for å kunne levere kvalitetsfartøyer raskt. For oss var det et enkelt valg, forteller Klaus Brandvik, assisterende driftsleder i Mowi Breeding.

Fartøyet er allerede satt inn ved lokaliteten Rundklumpan i Ørland og skal brukes til sortering av stamfisk, samt diverse småjobber under utsett av stamfisk i mai.

Romsligere dekk for trygge arbeidsoperasjoner
NabWork 1250 måler 12 x 5 meter og er en liten og smidig servicebåt, skreddersydd for dagligdagse havbruksoperasjoner. En av de største forbedringene fra den tidligere 1050-modellen er at fartøyet har fått et merkbart romsligere dekk – en viktig endring som sikrer trygge arbeidsoperasjoner, samt økt romslighet i motorrommet.

Arbeidsbåten har også fått en forsterket kranpakke av typen Palfinger PK11001(M) C.

– Mannskapet om bord er svært fornøyd med deres nye arbeidsplass. Ikke bare er båtene svært gode, men servicen og oppfølgingen fra Moen Marin har vært knallbra, konkluderer Brandvik.

Moen Marin håper «Moen Shipper» byr på ramsalte og herlige dager på sjøen.