Trygger rask vekst med fartøyleie - Moen Marin

Nyheter

Trygger rask vekst med fartøyleie

På 15 måneder har service- og dykkerselskapet KB Dykk AS vokst fra 12 til 26 ansatte. Fra neste sommer leier selskapet en flunkende ny og større servicebåt. – Vi skal bli en ledende serviceaktør. Det fordrer raskt vekst, sier daglig leder Ola Krystad.

KB Dykk AS i Rørvik leverer servicetjenester innen arbeidsdykking, fortøyningarbeid, ROV, notvasking, frakt, slep og utdyping. Datterselskapet av NTS ASA har ambisiøse mål om å være blant de ledende serviceselskapene innen fire år. I juni og juli i år tar selskapet i bruk to nye servicebåter. På halvannet år vil KB Dykk AS ha mer enn doblet selskapets bemanning, fra 12 til 26 ansatte. – Veksten er formidabel. Men for å nå våre mål, må vi vokse videre, sier daglig leder i KB Dykk AS, Ola Krystad.

Leier for raskere vekst

KB Dykk har derfor signert en leieavtale med Moen Marin Groups utleieselskap, Moen Ship Management AS (MSM). Utleieselskapet ble etablert høsten 2014, og har i dag ett mindre servicefartøy utleid. Daglig leder Are Brekk har nå kontrahert et 24 meter langt multifunksjonsfartøy i stål. Når båten leveres fra verftet i juli 2016, går det rett inn i en femårig leieavtale med KB Dykk AS. – Veksten vi er inne i krever sterkt fokus på utvikling av vår egen organisasjon, kvalitetssikring og dokumentasjon. Leieavtalen med MSM gir oss nødvendig fleksibilitet, og gjør det mulig for oss å utvide flåten samtidig som vi kan investere på andre viktige områder i selskapet. For oss er leieavtalen en raskere måte å vokse på, mener Krystad.

Starter rekruttering

Multifunksjonsfartøyet er designet av Marin Design AS, og skreddersys til kundens behov. Fartøyet vil bli en betydelig tilvekst for KB Dykk AS, og får solid trekk- og løftekapasitet samt god plass til en voksen ROV om bord. – Med dette fartøyet forbereder vi oss på større og tyngre operasjoner lenger fra kysten. Båten får en solid aksjonsradius og vil kunne operere over større avstander. Det er viktig i vår satsing i Nord-Norge, sier Krystad, som nå starter arbeidet med å sikre kontrakter og rekruttere 6-12 nye ansatte. – Vi skal rekruttere to skift til fartøyet, fra tre til seks på hvert av dem. Vi skal ha dyktige arbeidsfolk, og tilbyr nødvendig dykkeropplæring. Dette blir vårt første fartøy av denne størrelsen, og vi skal nå også rekruttere kystskippere, sier Krystad.

 
Bildet: Multifunksjonsfartøyet som nå bygges for MoenAS har opsjon på å leie ytterligere ett servicefartøy. Illustrasjon: Marin Design AS

Daglig leder Ola Krystad (til venstre) mener den femårige leieavtale med Are Brekk i Moen Ship Mangagement AS gir KB Dykk AS nødvendig trygghet i en betydelig ekspansjonsjonsfase. Foto: Torkil Marsdal Hanssen

 
Spesifikasjoner Moen Servicefartøy 2398/1120
Lengde:        23,98 m
Bredde:        11,20 m
Dybde:        4,20 m
Hovedmotor:    1000 hk (736 kW)
Sidepropeller:    2 x 200 hk

Utstyr
Kraner:        Palfinger PK 90002 (90 tm) og Palfinger PK 65002 (65 tm)
Capstaner:    4 stk (2 stk á 8t og 2 stk á 3 t)
Dekksvinsj:    1 stk. 60 tonn, 1 stk. 10 tonn

For mer informasjon, kontakt:

Ola Krystad
Daglig leder, KB Dykk AS
+47 995 21 611
E-post: post@kbdykk.no
Hjemmeside: www.kbdykk.no

Are Brekk
Daglig leder, Moen Ship Management AS
+47 915 31 088
E-post: are.brekk@moenmarin.no
Hjemmeside: www.moenmarin.no