Sulefisk valgte Moen Marin på ny - Moen Marin

Nyheter

Sulefisk valgte Moen Marin på ny

MS SULEFJORD er den andre katamaranen Sulefisk AS henter fra Moen Marin AS. Fartøyet styrker kapasiteten til lakseprodusenten i Solund.

Sulefisk AS har hatt en positiv utvikling siden starten i 1984, da den første konsesjonen ble tildelt. Selskapet har i dag fem konsesjoner fordelt på fire aktive lokaliteter, og produserer om lag 4.000 tonn laks per år – eller 20.000.000 laksemåltider.

Det er en stor og solid arbeidsbåt som nå overleveres til matfiskprodusenten. Med MS SULEFJORD leverer Moen Marin sin første NabCat med dimensjonene 15 x 12 meter. Fartøyet er konstruert for grovarbeid, men gjør likevel hele 11 knop når det trengs takket være sine to John Deere-motorer, hver på 500 hk.

Sissel Kråkås i Sulefisk AS forteller at selskapet hadde behov for en arbeidsbåt som kan mestre mange og ulike operasjoner.

– Båten skal brukes på ulike lokaliteter med både stålbur og ringer. Derfor trenger vi en båt med store sidepropeller, for å komme trygt og kontrollert til og fra. Det er også viktig at båten er godt tilrettelagt med tanke på renhold og desinfisering, samtidig som den har et godt utnyttet dekk med flere kraner, fortsetter Kråkås.

MS SULEFJORD er utstyrt med vaske- og desinfiseringsutstyr fra Mekon. Båten er dessuten rigget for henting av leppefisk/rognkjeks i kar. Sulefisk har tidligere handlet katamaranen MS SULEFISK fra Moen Marin, og MS SULEFJORD er dermed selskapets andre kjøp.

– Basert på erfaringene vi har gjort oss med både båtene og Moen Marin AS som leverandør, ser vi ikke bort fra at det kan komme flere bestillinger samme vei, sier Kråkås.

I likhet med de andre båtene i NabCat-serien, har MS SULEFJORD helisolert maskinrom og helkledde innvendige rekker for enkelt renhold. Standard er også helsveisede spant for økt styrke og soliditet, og alarmsystemer for vanninntrenging og brann. NabCat kommer med to redningsflåter.

 

Nøkkeltall for BN 183 Sulefjord
Lengde: 14.98 meter
Bredde: 12.00 meter
Drivstofftanker: 11,2 m3
Ferskvannstank: 10,4 m3
Motor: 2 x John Deere 6135AFM85 500 hk
Gir: 2 x Nogva HC-258
Propellanlegg: 2 x Nogva fire-bladet vribart anlegg med MPTC
Thrustere: 2 x 160 hk PMH ST65-160
Generator: John Deere 4045TFM50
Kran: Palfinger PK90002(M) H og PK41002(M) G
Capstaner: MB Hydraulikk AS 3 x 3 tonn og 1 x 8 tonn
Navigasjon: Furuno og Olex
Brannslukking i maskinrom: Inergen
Fart: ca. 11 knop
Byggnr: 183
Konstruksjon: Marin Design
Leveringsdato: 08.06.18