Storting-Ingunn døpte MS INGUNN - Moen Marin

Nyheter

Storting-Ingunn døpte MS INGUNN

Stortingsrepresentant for Høyre, Ingunn Foss, var gudmor da Norges sørligste lakseoppdrettere inviterte til folkefest og dåp av sin nye servicebåt – INGUNN!

Med høvelig flaskeknusing og dynk av champagne langs skutesiden, kunne gudmor Ingunn Foss stolt ønske servicekatamaranen med samme navn, INGUNN, «hell og lykke» under en høytidelig seremoni i Korshavn fredag 13. mai.

Oppkalt etter gudmor

Sørvest Laks AS, et datterselskap av Hellesund Fiskeoppdrett AS, fikk på plass sin første konsesjon i 2013, og leverte sin første fisk året etter. Den gang fikk selskapet god drahjelp fra daværende ordfører i Lyngdal, Ingunn Foss. 

I fjor bestilte selskapet sin første servicebåt fra Moen Marin AS – en NabCat 1350 – som har fått det klingende navnet INGUNN. Da selskapet denne uken inviterte til folkefest og dåp, var det rett og rimelig at Ingunn Foss, nåværende stortingsrepresentant for Høyre og medlem av næringskomitéen, fikk være gudmor for fartøyet som er oppkalt etter henne.

Dette er INGUNN

INGUNN er en 13,5 meter lang og 7,5 meter bred katamaran, utstyrt med to John Deere-motorer med en samlet motoreffekt på 750 hestekrefter. Twin Disc gir og Sleipner baugpropell gir fartøyet stor manøvreringsfleksibilitet. En radiostyrt Palfinger-kran på solide 32 tonnmeter, 10 tonns dekksvinsj fra Tenfjord og tre- og femtonns capstaner gjør denne NabCat’en svært godt egnet til havbruksoperasjoner.

  • Lengde: 13,50 meter
  • Bredde: 7,50 meter
  • Motoreffekt: 2×375 hestekrefter
  • Fart: 13-15 knop uten last
  • Nyttelast: 25.000 kg
  • Byggnr: 138
  • Dåpsdato: 13/05/2015

INGUNN har fått en solid navigasjonspakke satt sammen fra OLEX og FURUNO. Førtøyets spesifikasjoner inkluderer også et tre-fas aggregat med en effekt på 15 kW, moderne systemer for deteksjon og alarmering ved brann og vannintrenging, Inergen brannslukking i maskinrom og to redningsflåter.

Ledende på servicebåt

Kvalitet, fleksible og praktiske løsninger har sammen med gjennomtenkt finish gjort tradisjonsrike Moen Marin til en ledende leverandør av arbeidsbåter til havbruksnæringen. 

I likhet med andre nybygg i NabCat-serien er også INGUNN levert med helisolert maskinrom for bedre arbeidsmiljø, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering – og helsveisede spant for optimal styrke og soliditet. 

NabCat-fartøyene er designet spesielt for å betjene oppdrettsanlegg, og er bygd i aluminium i henhold til DNV Nordisk båtstandard som sikrer trygge arbeidsforhold i havbruksnæringa. 

Moen Marin AS har ytterligere 8 NabCat 13,50, 3 NabCat 14,98 katamaraner samt to enkeltskrogsfartøyer i produksjon. Flesteparten av båtene er kontrahert til norske oppdretts- og serviceselskaper.


«Måtte hell og lykke!» Gudmor, stortingsrepresentant og tidligere Lyngdal-ordfører Ingunn Foss, døper fartøyet som bærer hennes eget navn. Begge fotos: Magnus Aunevik, Lyngdals Avis