Stor stas for CORNELIA - Moen Marin

Nyheter

Stor stas for CORNELIA

Katamaranen CORNELIA er døpt og satt i drift ved oppdrettspioneren Osland havbruks lokaliteter.

Osland Havbruk er en av landets eldste oppdrettere og har spilt en viktig rolle i oppbyggingen av næringa her til lands. Helt siden 1963, da Erling Osland startet opp med Osland Ørretoppdrett, har oppdrettspioneren produsert sunn mat i klart og friskt vann i vestlandske fjorder. Selskapet er lokaleid og drives i dag av barnebarnet Erik Osland.

Oppdrettsselskapet utvider nå flåten med et NabCat 1350-fartøy fra Moen Marin AS. Dette er den første båten. Moen Marin leverer til den vestlandske oppdrettspioneren. Båten har fått navn etter oldebarnet til gründeren Erling Osland. Cornelia var også gudmor under den høytidelige dåpsseremonien. Fartøyet er nå satt inn som lokalitetsbåt på en nyopprettet lokalitet i Sandeidfjorden i Rogaland.

– Vi var på jakt etter en robust og manøvreringsdyktig lokalitetsbåt som kunne leveres raskt. Valget var da enkelt. Moen Marin er et seriøst, erfarent, og kvalitetsbevisst verft med god etterkontroll og service. Vi rigger oss for framtida og da trenger vi moderne og sjødyktige båter, forteller Sverrir Valdemarsson, driftsleder i Osland Stamfisk AS.

To motorer av typen Nogva Scania med en samlet motorkraft på 760 hestekrefter gir CORNELIA godt fraspark i vestlandske fjorder. Båten leveres også med 2 x Nogva HC168 gir samt 2 x Nogva firbladet propellanlegg. Et romslig arbeidsdekk er utstyrt med helroterende kran fra Palfinger med en løftekapasitet på inntil 7,0 tonn, samt capstaner fra Tenfjord på henholdsvis tre og fem tonn.

Som alle båtene i Moen Marins NabCat-serie har CORNELIA helisolert maskinrom, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og helsveisede spant for økt styrke og soliditet. Hun har også alarmsystemer for vanninntrenging og brann, samt to redningsflåter. Båten har også egen høytrykksspyler for desinfisering.

Nøkkeltall for BN 215 CORNELIA

Lengde: 13,50 meter

Bredde: 7,50 meter

Drivstofftanker: 4m3

Ferskvannstank: 2m3

Motor: 2 x 380 hk Nogva Scania

Gir: 2 x Nogva HC168

Propellanlegg: 2 x Nogva 4 bladet vribart anlegg

Generator: 24kW Nanni QLS32T

Kran: Palfinger 32002(M)D

Vinsj: Adria 10 T

Capstaner: Tenfjord 3T og 5T

Høytrykksspyler: Tenfjord HTS28-280

Kompressor: TAMROTOR CT6B-23-HA med 250 liter tank

Navigasjon: Furuno

Brannslukking i maskinrom: Inergen

Fart: ca. 15 knop

Konstruksjon: ProMarin AS/Moen Marin AS

Byggnr: BN 215

Lev.dato: 05.10.2018