Steinvik Fiskefarm valgte ny katamaran fra Moen Marin - Moen Marin

Nyheter

Steinvik Fiskefarm valgte ny katamaran fra Moen Marin

En lett manøvrerbar katamaran med høy toppfart var behovet når Steinvik Fiskefarm skulle ha ny båt. Løsningen lå i en NabCat fra Moen Marin.

Steinvik-gruppa har drevet matfiskproduksjon i over 30 år, og produserer nå laks og ørret på sju lokaliteter i kommunene Flora og Askvoll, samt settefisk og rognkjeksproduksjon henholdsvis i Flora og Bremanger.

Den 13,5 meter lange NabCat’en fra Moen Marin er deres første katamaran av denne størrelsen. Servicebåtansvarlig Trygve Gullaksen forteller at katamaranen skal brukes som lokalitetsbåt i forbindelse med avlusning og oppgaver i den daglige driften av lokalitetene.

–Denne båten er midt i blinken til vår bruk. Den er smidig og lett å manøvrere, og stikker heller ikke dypt i vannet, samtidig som den kan gjøre 15 knop når vi trenger å forflytte oss raskt, forteller Gullaksen.

At valget falt på Moen Marin som leverandør denne gangen, var ingen tilfeldighet.

–Selskapet har fått et godt rykte langs kysten, og når vi sjekket med andre aktører som har vært kunder av Moen Marin var det bare gode skussmål å få, sier Gullaksen.

At båten kan gjøre så mye som 15 knop skyldes ikke minst at den er utstyrt med to stykk 380 hestekrefters Scaniamotorer fra Nogva. Manøvrerbarheten sikres av et firebladet vribart propellanlegg, også det fra Nogva.

Som alle båtene i Moen Marins NabCat-serie leveres Bruvær med helisolert maskinrom, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og helsveisede spant for økt styrke og soliditet. Den har også alarmsystemer for vanninntrenging og brann, samt to redningsflåter. Båten er videre utstyrt med en Palfinger kran og tre og fem tonns Capstaner. Den har også en egen høytrykksspyler for desinfisering.

Nøkkeltall «Bruvær»
Lengde: 13,50 meter
Bredde: 7,50 meter
Drivstofftanker: 4m3
Ferskvannstank: 2m3
Motor: 2 x 380 hk Nogva Scania
Gir: 2 x Nogva HC168
Propellanlegg: 2 x Nogva 4 bladet vribart anlegg
Generator: 24 kW Nanni QLS32T
Kran: Palfinger 32080(M)D
Capstaner: Adria Winch 3T og 5T
Navigasjon: Furuno
Brannslukking i maskinrom: Inergen
Fart: ca. 15 knop
Byggnr: 196
Lev.dato: 18.04.2018