Sobit: Ny, intelligent fôrluke overvåker fôrsiloen i sanntid - Moen Marin

Nyheter

Sobit: Ny, intelligent fôrluke overvåker fôrsiloen i sanntid

Moen Marins nye Sobit Fôrlukesystem er det første på markedet med sanntids overvåkning av fôrnivået i siloen. Systemet kan enkelt monteres på eksisterende fôrflåter.

Det nyutviklede Moen Sobit Fôrlukesystem er like enkelt som det er genialt: Med automatisk eller elektronisk åpning og lukking, betjener du fôrluken fra trådløs, håndholdt fjernkontrolll, PC eller nettbrett.

– Med betjening og full oversikt over både wifi, 3G, 4G og ICE-net, kan du enkelt ha full oversikt og betjene systemet enten du er om bord i flåten, på kontoret på landbasen, hjemme eller på reise, sier Georg Nesset i Moen Marin AS.

Full kontroll
Han er stolt av å presentere det unike fôrlukesystemet. Ikke bare reduserer de nye fôrlukene antall tunge løft og behovet for manuell oppfølging. Via kontrollpanelet har du full kontroll med fylling av fôr og sanntidsovervåkning av siloene – uansett hvor du befinner deg.

– Sobit Fôrlukesystem er utstyrt med en egen kameramodul for visuell overvåkning av siloene, som sender både via flåtens intranett og internett. Du har full kontroll med åpning og lukking av lukker, og får nøyaktig informasjon om både fôrnivå, temperatur og fuktighet i siloen. Har du behov for å ventilere en eller flere siloer, kan du låse lukene i stillinger fra 10-100 prosent åpning, forteller Nesset.

Med Sobit Fôrlukesystem på flåten, trenger du ikke mannskap om bord for å ha full kontroll med fôrleveransen.

Enkel ettermontering
Sobit Fôrlukesystem er produsert i materialer av høy kvalitet for å tåle påkjenninger i barskt maritimt miljø. Den unike utformingen forhindrer også at kraftig vind påvirker lukens posisjon i åpen tilstand eller under fylling. Det er lagt stor vekt på god tilgang for vedlikehold og service, og løsningen selges med et eget service-kit med alle nødvendige deler.

– Sobit Fôrlukesystem kan tilpasses alle eksisterende siloløsninger kun med enkle ombygginger på stedet. I de fleste tilfeller kan vi enkelt erstatte gamle lukedeksler med nye toppluker, og unngå sveisearbeider. Dermed blir monteringstiden kort, og kunden unngår stopp i daglig drift, sier Nesset.

De nye fôrlukene har åpningen 90 centimenter over dekk. Dette reduserer risiko for at mannskap skal falle i siloen. Manuell åpning av lukene krever heller ikke tunge tak.

– Dessuten rapporterer Sobit-systemet automatisk om eventuelle feil i systemet, sier Nesset.

For mer informasjon, kontakt:

Salgs- og markedssjef, Georg Nesset

Mob.: +47 489 59 048
E-mail: georg.nesset@moenmarin.no