Seløy Sjøfarm AS styrker flåten med ny servicebåt fra Moen Marin AS - Moen Marin

Nyheter

Seløy Sjøfarm AS styrker flåten med ny servicebåt fra Moen Marin AS

Oppdrettsselskapet på Seløy i Herøy kommune mottar ny servicebåt av typen NabCat 1498 fra Moen Marin AS.

Siden midten av 70-tallet har det familiedrevne oppdrettsselskapet produsert sunn laks i friskt sjøvann på Helgelandskysten. Selskapet som har sin base på Herøy er en viktig arbeidsgiver i lokalsamfunnet og er en utviklingsorientert bedrift som er opptatt av å være i front innen nyskaping og modernisering.

Nå utvides flåten med en ny oppdrettskatamaran. Båten som har fått navnet Karl Senior, er oppkalt etter Karl Jakobsen, bestefar til brødrene Jakobsen som driver Seløy Sjøfarm i dag. Dette er den andre leveransen fra Moen Marin til Seløy Sjøfarm.

Båten har dimensjonene 14, 98 x 8,00 meter. To motorer av typen Scania DI13 071M på 380 hestekrefter hver, samt 2 x Nogva HC-168 gir, sørger for at Karl Senior er en robust og funksjonell arbeidsbåt som takler værmessige utfordringer og krevende oppdrag. To propeller fra Nogva samt baughthruster av typen fra PMH  50hk ST-45-50, kompletterer fartøyets manøvreringsegenskaper under arbeidsoperasjoner.

– Vi trengte et robust fartøy til en svært vær-og bølgeutsatt lokalitet. En viktig grunn til at vi valgte Moen Marin er den raske leveringstiden. Fra vi bestemte oss for å anskaffe en ny båt til overlevering gikk det knapt tre uker, forteller Jan Erik Jakobsen, daglig leder i Seløy Sjøfarm AS.

Båten er levert med kran av typen Palfinger med en løftekapasitet på 38,2 tonnmeter, samt tre capstanere fra Tenfjord Industrier på henholdsvis 1 x 3 tonn. 1 x 8 tonn og 1 x 2 tonn.

– Vi har store forventninger til båten. Vi er opptatt av at de ansatte skal ha en trygg arbeidsplass. Båten ser ut til å være perfekt både til oppdragene den skal utføre og som et sikkert arbeidsfartøy for de ansatte. Vi er svært fornøyd med det ferdige produktet og er allerede inne i diskusjoner om kjøp av en båt til fra Moen Marin, sier Jan Erik Jakobsen.

Moen Marin leverer sine båter med høy kvalitet i alle detaljer. Båten er utstyrt med helisolert maskinrom, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering, helsveisede spant for økt styrke og soliditet, brede skrog som gir svært god stabilitet og oppdrift, samt gjennomgående høy finish både utvendig og innvendig. NabCat leveres med to redningsfartøy med plass til 6 stk. hver.

Båten er utstyrt med Furuno radar og kartplotter med integrert GPS og ekkolodd.

 

 

BN 197 – Karl Senior

Lengde: 14.98 meter

Bredde: 8.00 meter

Drivstofftanker: 4 m

Ferskvannstank: 2 m3

Motor: 2 x Scania DI13 071M 380hk @ 2100 RPM

Gir: 2 x Nogva HC-168

Propellanlegg: 2 x Nogva fire-bladet vribart anlegg

Thrustere: 1 x 50 hk PMH ST45-50

Generator: John Deere 4045TFM50

Kran: Palfinger PK41002(M)G

Capstaner: Tenfjord Industrier AS 1 x 3 tonn og 1 x 8 tonn

Navigasjon: Furuno

Brannslukking i maskinrom: Inergen

Fart: ca. 15 knop

Byggnr: 197

Konstruksjon: NavArch

Leveringsdato: 11.09.2018