ScaleAQ fortsetter å investere tungt i vekst og lokal tilstedeværelse på Rørvik. - Moen Marin

Nyheter

ScaleAQ fortsetter å investere tungt i vekst og lokal tilstedeværelse på Rørvik.

Som en ledende leverandør av teknologi og utstyr til oppdrettsnæringen fortsetter ScaleAQ sin satsning på Rørvik i Nærøysund kommune. Med etablering av en ny monteringsbase for flytekrager og et forankringslager som ferdigstilles gjennom høsten 2023, samt innflytting i et nytt næringsbygg på Marøystranda, styrker ScaleAQ sin tilstedeværelse og engasjement for å levere førsteklasses service til kunder og samarbeidspartnere.

Antallet ansatte har økt fra 2 til 12 personer med opprettelsen av monteringsbasen i Nærøysund. Men det stopper ikke der. ScaleAQ vil samlokalisere seg med Moen Marin, Mekon og Rørvik Marina i det innovative næringsbygget på Marøystranda. Dette toppmoderne anlegget vil inneholde fasiliteter som lager, elektronikklaboratorium, verksted, kontorer og felles kantine. Gjennom dette initiativet ønsker ScaleAQ å styrke utviklingen, skape synergier og fremme samarbeid mellom partene i Marøystrand næringsområde.

«Næringsbygget vil være et sentrum for kompetansedeling, innovasjon og bærekraft i akvakulturnæringen,» sier Audun Sivertsen Fjeldvær, CEO i ScaleAQ . «Vi er stolte av å være en del av denne spennende utviklingen og ser frem til å bidra til regionens vekst og fremgang.»

Siden etableringen av monteringsplassen i 2022 har ScaleAQ med stor suksess produsert og levert flere titalls flytekrager, noe som har resultert i en betydelig ordrereserve. Den lokale tilstedeværelsen er av stor betydning for både ScaleAQ og våre kunder. Ved å være tett på kundene kan vi sikre høy kvalitet på tjenestene samtidig som transporten av ferdigstilte flytekrager og andre produkter reduseres. Dette bidrar til å redusere klimaavtrykket og fremme bærekraftige løsninger.

En viktig del av ScaleAQs satsning i Rørvik er å skape lokale arbeidsplasser, inkludert stillinger som krever spesialiserte ferdigheter som for øyeblikket ikke er tilgjengelige i regionen. Vi ønsker å oppmuntre unge voksne til å flytte til området og bidra til utviklingen av en dyktig arbeidsstyrke med et bredt spekter av kompetanse.

ScaleAQ fortsetter å være en ledende leverandør av utstyr og teknologi til oppdrettsnæringen, og den økte satsingen på Rørvik er et tydelig bevis på vår forpliktelse som pålitelig og lokal samarbeidspartner.