På første klasse med "Katja" til Snefjord - Moen Marin

Nyheter

På første klasse med «Katja» til Snefjord

NabCat: Oppdrettsbåten NabCat 13,50 fra Moen Marin på Kolvereid er blitt godt mottatt i markedet. Her setter nyeste tilskudd i familien fart: «Katja» med kurs for Snefjord i Måsøy kommune. FOTO: Steinar Flasnes

– Vi har fått en fantastisk nybåt. Her er alt lagt til rette for at vi kan gjøre en god røkterjobb på lokalitetene våre i Finnmark.

KOLVEREID: Mannskapet Willy Johnsen, Håvard Nordfjærn og Morten Eliassen mønstret i går på «Katja» for å sette kursen mot Snefjord i Måsøy kommune og oppdrettsanleggene til Norway Royal Salmon ASA (NRS) i vårt nordligste fylke. De var alle fulle av lovord om den nye servicebåten til selskapet med hovedkontor i Trondheim. «Katja» er den første av to servicebåter selskapet kjøper av Moen Marin på Kolvereid. Den andre bærer navnet «Olga» og leveres til NRS virksomhet på Karmøy i Rogaland i neste måned.

Kvalitet fra Moen Marin

Mannskapet setter nå en marsjfart på 12,5 knop og regner å bruke rundt 43 timer nordover til Måsøy.

– Vi skal sette båten inn i service og daglig røkting på anleggene i Fartøyvika og Kokelv, samt en planlagt ny lokalitet i Snefjord. Vi ser fram til å jobbe fra dette fartøyet, og kvaliteten på arbeidet som er utført overrasker oss ikke: – Vi har hørt mye bra om Moen Marin og de båtene de står bak, sier mannskapet.

Salgs- og markedssjef i Moen Marin, Georg Nesset er ikke overrasket over mannskapets tilfredshet med den nye NabCat 13,50 som nå er overlevert.

– Vi har fått meget gode tilbakemeldinger på båtene, kvalitet og oppfølging fra et profesjonelt miljø med 40 ansatte ved verftet på Kolvereid.


Fine tall i ordreboka – og 5 båter solgt siden 1. januar 2013

Toskrogsbåtene i klassen NabCat 13,50 har en bredde på 7,5 meter og et prisnivå på mellom 7 og 8 millioner kroner, avhengig av utrustning. Den større NabCat 14,99 med bredde på 10 meter ligger i området 11,5 til 12,5 millioner kroner.

Moen Marin AS har så langt for 2013 fire av de minste og én av de største i ordreboka:

  • Lerøy vest – NabCat 13,5 x 7,5 – levert i januar 2013.
  • Mainstream – NabCat 13,5 x 7,5 – skal bygges på vårt verft på Kolvereid og levers i juni 2013.
  • Norway Royal Salmon/ NRS har kjøpt to båter NabCat 13,5 x 7,5 den ene levert i uke 7, den andre skal leveres i mars.
  • Bolaks AS – NabCat 14,99 x 10,0 – leveres i desember 2013.

Disse representerer totalt en omsetning på mellom 45 og 50 millioner kroner.

Moen Marin har et veletablert forhold til utenlandske verft, som står for bygging av de båtene Kolvereid-bedriften selv ikke har kapasitet til å håndtere lokalt. – De minste båtene produseres i Kroatia hos samarbeidende selskap der, mens de største kommer fra verft i Kina. Alle Båtene blir gjennomgått og kvalitetssikret ved verftet på Kolvereid, hvor vi også har etablert en avdeling som følger opp våre kunder og båtene som er levert, opplyser markedssjef Nesset.

Kvalifiserte fagarbeidere

Moen Marin har hatt suksess med sine samarbeidspartnere utenlands for å serve markedet i norsk fiskeoppdrett.

– Samtidig har vi disse oppdrettsbåtene som en buffer inn mot optimal sysselsetting på anlegget i Kolvereid. Her har vi 40 høyt kvalifiserte arbeidere på alle fagområder, et fortrinn vi utnytter inn mot markedet. Den siste NabCat 13,50 tar vi heim og bygger lokalt, etter et konsept utført av Marin Design AS – også det en Kolvereid-bedrift. Denne skal leveres i juni til Mainstream Norway AS, som har sitt hovedkontor i Nordfold i Steigen.

– De to siste som så langt er kontrahert er NabCat 14,99. Den ene skal leveres til Rogaland Sjøtjeneste AS i juni, med YesMaritime AS som operatør og tjenesteyter for oppdrettsnæringa. Den andre skal være leveringsklar ved årsskiftet og går til Bolaks AS i Hordaland.

– Starten på 2013 tegner godt for vår del, konkluderer salgs- og markedssjef Georg Nesset i Moen Marin AS tilfreds.

6600B bilde2

Trivsel: Willy Johansen (fra venstre), Håvard Nordfjern og Morten Eliassen har funnet sine plasser i rorhuset, klare for å sette kursen for Finnmark i nye NabCat 13,50 «Katja» til Norway Royal Salmon ASA.
FOTO: Steinar Flasnes.

6600B bilde3
Utrustning:
Håvard Nordfjern (fra venstre), Willy Johnsen og Morten Eliassen med en solid hjelper i ei Pallfinger 2 t/m kran. De har også hjelp av tre capstaner på 1, 3 og 8 tonn for de tyngste arbeidsoppgavene.
FOTO: Steinar Flasnes

6600B bilde4
Drivverk: Morten Eliassen i det ene av to motorrom som sørger for framdrift, hydraulikk og generator.
FOTO: Steinar Flasnes