Ny NabCat 1350 til SalMar Organic - Moen Marin

Nyheter

Ny NabCat 1350 til SalMar Organic

Katamaranen «BLØKALLEN» har forlatt Kolvereidvågen og satt kursen mot Sunnmøre, hvor den skal bidra til SalMars satsing på økologisk produksjon av oppdrettslaks.

Moen Marin AS tirsdag en ny NabCat 1350 til oppdrettsselskapet SalMar Organic. Båten settes i drift ved lokaliteter like nord for Ålesund, hvor selskapet driver økologisk storskalaproduksjon av oppdrettslaks. Med katamaranen «BLØKALLEN», med byggenummer 142, får SalMar Organic et nytt verktøy i den nøye overvåkede produksjonsprosessen.

To John Deere-motorer med en samlet motoreffekt på 750 hestekrefter sørger for framdriften. I kombinasjon med Twin Disc gir og Sleipner baugpropell gir dette krefter og fleksibilitet til krevende operasjoner i røffe farvann. «BLØKALLEN» er i tillegg utrustet med en radiostyrt Palfinger-kran på solide 32 tonnmeter, samt tre og fem tonns capstaner. Navigasjonspakken er levert av FURUNO. Førtøyets spesifikasjoner inkluderer også et tre-fas aggregat med en effekt på 15 kW, moderne systemer for deteksjon og alarmering ved brann og vannintrenging, Inergen brannslukking i maskinrom og to redningsflåter. «BLØKALLEN» er godkjent etter nytt regelverk for fartsområde 3.

Høy kvalitet og gjennomtenkt finish i alle detaljer har på få år gjort tradisjonsrike Moen Marin til den ledende leverandøren av arbeidsbåter til havbruksnæringa. I likhet med andre nybygg i NabCat-serien er også «BLØKALLEN» levert med helisolert maskinrom for bedre arbeidsmiljø, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering – og helsveisede spant for optimal styrke og soliditet.

NabCat 1350
Moen Marins NabCat-fartøyer er designet spesielt for å betjene oppdrettsanlegg som fôrings- og servicefartøy. Katamaranen er bygd i aluminium i henhold til DNV Nordisk båtstandard, og sikrer trygge arbeidsforhold i havbruksnæringa.

Nøkkeltall for «BLØKALLEN»:
Lengde: 13,50 meter
Bredde: 7,50 meter
Motoreffekt: 2×375 hestekrefter
Fart: 13-15 knop uten last
Nyttelast: 25.000 kg
BNR: 142

Ordrereserve
Moen Marin AS har ytterligere 8 NABCAT 13,50 og 5 NABCAT 14,99 katamaraner i produksjon, samt to 23,98 x 11,20 m enkeltskrog servicefartøyer i stål. Flesteparten av båtene er kontrahert til norske oppdretts- og serviceselskaper.

Neste ledige leveranse for selskapets 13,50 m og 14,99 m katamaraner er i mars 2016.