Ny NabCat 1350 til Ellingsen Seafood - Moen Marin

Nyheter

Ny NabCat 1350 til Ellingsen Seafood

Oppdrettskatamaranen ORKAN er ferdigstilt av Moen Marin AS på Kolvereid. Båten settes nå i arbeid for Ellingsen Seafood i Nordland.

Med sine elleve konsesjoner i Lofoten, Ofoten og Vesterålen er tradisjonsrike Ellingsen Seafood et av de ledende selskapene i det nordnorske havbrukslandskapet. Med oppdrettskatamaranen ORKAN fra Moen Marin får selskapet et nytt og arbeidsvillig tilskudd til flåten av arbeidsbåter.

Med leveransen fornyer Ellingsen Seafood tillitten til Moen Marin. Havbruksselskapet tok også i 2014 levering av en NabCat oppdrettskatamaran fra nordtrønderne.

ORKAN er den andre NabCat 1350 som Moen Marin leverer hittil i år. Katamaranen er 13,5 meter lang og 7,5 meter bred og skal settes i arbeid ved Ellingsen Seafoods lokaliteter.

En samlet motoreffekt på 750 hestekrefter, fordelt på to John Deere-motorer, sørger i kombinasjon med Twin Disc gir for arbeidskapasitet i rikt monn. Baugthruster fra Sleipner sikrer presise manøvreringsegenskaper ved krevende operasjoner i røffe farvann. På dekk står en radiostyrt Palfinger kran med et maksimalt løftemoment på 32 tonnmeter. ORKAN leveres med tre og fem tonns capstaner. Navigasjonspakken er levert av FURUNO.

Førtøyets spesifikasjoner inkluderer også et tre-fas aggregat med en effekt på 15 kW samt moderne systemer for deteksjon og alarmering ved brann og vannintrenging.

NabCat 1350
Moen Marins NabCat-fartøyer er designet spesielt for å betjene oppdrettsanlegg som fôrings- og servicefartøy. Katamaranen er bygd i aluminium i henhold til DNV Nordisk båtstandard, og sikrer trygge arbeidsforhold i havbruksnæringa.

Fakta: ORKAN

  • Lengde: 13,50 meter
  • Bredde: 7,50 meter
  • Motoreffekt: 2×375 hestekrefter
  • Fart: 13-15 knop uten last
  • Nyttelast: 30.000 kg

ORKAN leveres med helsveisede spant for økt styrke og soliditet, helisolert maskinrom for bedre arbeidsmiljø og helkedde, innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering. NabCat 1350 leveres med redningsflåte for 6 personer som standard.