Ny arbeidshest seiler fra Kolvereid - Moen Marin

Nyheter

Ny arbeidshest seiler fra Kolvereid

Med ettskrogsbåten LORENTS introduserer Moen Marin en mindre, men like fullt arbeidsvillig, oppdrettsbåt.

LORENTS, byggenummer 153 fra Moen Marin, ble forrige uke overlevert til Salmonor. Sistnevnte selskap har base i Rørvik og innehar sju matfisktillatelser, én visningstillatelse samt settefiskanlegg på namdalskysten. Nyanskaffelsen settes umiddelbart i arbeid som lokalitetsbåt for selskapet.

Moen Marins oppdrettskatamaraner i NabCat-serien er allerede et velkjent syn langs kysten av Vestlandet, Midt- og Nord-Norge. Det tradisjonsrike verftet på Kolvereid har i løpet av få år omstilt seg til å bli en av landets største leverandører av båttypen.  I 2015 lanserte Moen Marin sin hittil største modell, et ettskrogs servicefartøy på 23,98 meter. Det multifunksjonelle fartøykonseptet er allerede i drift hos SinkabergHansen og KB Dykk AS.

Første minstemann levert
Med LORENTS introduseres minstemann i Moen Marins portefølje av arbeids- og servicebåter til havbruksnæringa. Fartøyet måler 10,65 x 5 meter. Under dekk sørger 265 John Deere-hester for fremdriften. Nogva gir og vridbart porpellanlegg fra Nogva, samt sidepropeller fra Sleipner sikrer krefter og fleksibilitet i røffe farvann.

LORENTS er bygget og utrustet ved Moen Marin i Kolvereidvågen. Marin Design, også hjemmehørende på Kolvereid, står bak konstruksjonstegningene.

– Dette er et nytt konsept for oss. Vi har stor tro på løsningen og har ytterligere tre tilsvarende båter under bygging her på Kolvereid, sier Terje Andreassen, daglig leder i Moen Marin, som understreker at ettskrogs-konstruksjonen sikrer svært gode sjøegenskaper.

På dekk er LORENTS utrustet med en radiostyrt Palfinger-kran med en kapasitet på inntil 7,4 tonnmeter, samt tre- og ett-tonns nokker.

Navigasjonspakken leveres av Furuno, og inkluderer radar og kartplotter med integrert GPS, VHF, ekkolodd og autopilot.

I likhet med andre nybygg fra Moen Marin leveres LORENTS med helisolert maskinrom for bedre arbeidsmiljø, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering – og helsveisede spant for optimal styrke og soliditet. Førtøyets spesifikasjoner inkluderer også moderne systemer for deteksjon og alarmering ved brann og vannintrenging, brannslukkingsanlegg i maskinrom, redningsflåte for seks personer, WC og ekstra styreposisjon bak styrhus.

NØKKELTALL FOR LORENTS:
Lengde: 10,65 meter
Bredde: 5,0 meter
Motoreffekt: 265 hestekrefter
Fart: ca. 10 knop
Tegning: Marin Design
Byggenummer: 153

 Ledende på servicebåt

Moen Marin AS har ytterligere 11 NabCat 13,50, 3 NabCat 14,98 katamaraner, 3 10,65 enkeltskrogsfartøy, samt ett 24-meters enkeltskrogsfartøy i stål i produksjon. Flesteparten av båtene er kontrahert til norske oppdretts- og serviceselskaper.