NCS valgte ny NabCat fra Moen Marin - Moen Marin

Nyheter

NCS valgte ny NabCat fra Moen Marin

Katamaranen GORM ble fredag ferdigstilt ved Moen Marin AS på Kolvereid. Båten settes nå i arbeid for serviceselskapet NCS AS i Troms.

GORM er den første av i alt sju NabCat 1499 som Moen Marin AS leverer i år. Katamaranen er 14,99 meter lang og 10 meter bred, og skal opereres av NCS AS, som fra basen i Silsand leverer servicetjenester til havbruksnæringen i Troms. Det er ikke første gang selskapet velger NabCat fra Moen Marin. Så sent som i januar i år leverte verftet katamaranen GRID (13,5 meter). 

En samlet motoreffekt på 1150 hestekrefter, fordelt på to John Deere-motorer gjør fartøyet til en real kraftplugg for krevende operasjoner til sjøs. Nogva HC258 gir og vribart propellanlegg, samt to Petter Marine sidepropellere på 50 hk hver sikrer gode manøvreringsegenskaper i røffe farvann. På dekk står en Palfinger kran med et maksimalt løftemoment på 65 tonnmeter, 3,5 tonns vinsj og radiostyring. I tillegg er GORM utstyrt med 40 tonns dekksvinsj fra MBH Hydraulikk og fire capstaner fra Tenfjord på henholdsvis 1 tonn, 1 tonn, 3 tonn og 8 tonn. Fartøyet er utstyrt med navigasjonspakke fra Furuno, samt OLEX. GORM leveres med helisolert maskinrom, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og helsveisede spant for økt styrke og soliditet. I tillegg har katamaranen et 30 kW aggregat og alarmsystemer for vanninntrenging og brann, samt Inergen brannslokking i maskinrom. NabCat 1499 leveres med to lugarer, bad, garderobe, verksted og redningsflåte for seks personer.

NabCat 1499

Moen Marins NabCat-fartøyer er designet spesielt for å møte økende krav til mobilitet, fleksibilitet og komfort. Katamaranen er bygget i aluminium i henhold til DNV Nordisk båtstandard, og sikrer trygge arbeidsforhold for alle med sjøen som arbeidsplass. 

Nøkkeltall

Lengde:               14,99 meter

Bredde:               10,00 meter

Bredde skrog:       2,90 meter

Brennolje:            8000 liter

Ferskvann:           2000 liter

Motoreffekt:         2×575 hestekrefter

Fart:                    13 knop uten last

Moen Marin AS har ytterligere 8 NABCAT 13,50 og 6 NABCAT 14,99 katamaraner i produksjon, samt 2 stk. 23,98×11,20 enkeltskrog servicefartøy i stål. Flesteparten av båtene er kontrahert til norske oppdretts- og serviceselskaper.

Bilder: Moen Marin AS.

For mer informasjon, kontakt:

Georg Nesset

Salgs- og markedssjef, Moen Marin AS
Mob.: +47 489 59 048
E-mail: georg.nesset@moenmarin.no 

www.moenmarin.no