NCS kvesser klørne med NabCat 1499 - Moen Marin

Nyheter

NCS kvesser klørne med NabCat 1499

Med avansert utrustning og tilpasning har NCS AS i Troms overtatt nok en sterk og kompetent service-katamaran fra Moen Marin AS.

Med utgangspunkt Senja leverer NCS servicetjenester til havbruksnæringa – og senest i 2015 fikk nordlendingene levert to arbeidskatamaraner i aluminium fra verftet på Kolvereid.

Med overtakelsen av MS Gere på 14.99 meter har nå NCS fire stykk NabCat sin flåte. Serviceselskapet har også en tilsvarende med 10 meters bredde (MS Gorm), samt to «lillesøstre» på 13,5 ganger sju meter.

– Våre erfaringer med arbeidskatamaraner fra Moen Marin er utelukkende gode. Vi snakker om bra utrustede, stabile og gode plattformer å arbeide ut ifra, sier daglig leder Daniel Jensen i NCS.

Utgangspunkt for valget er at fartøyene skal være allsidige og fleksible. NCS ivaretar det meste av løpende servicearbeid som notspyling, inspeksjon og vedlikehold med sine NabCat-båter.

MS Gere ble tirsdag 19. april 2016 overlevert på Kolvereid. Etter transitt på egen kjøl, samt innlasting/montering av ROV og diverse annet utstyr i hjemmehavn, vil nybygget settes inn i den løpende virksomheten.

– Moen Marin har over tid forankret at de evner å levere raske og velfungerende løsninger på våre utfordringer, framholder daglig leder Jensen i NCS.

Selskapet Moen Marin har røtter tilbake til 1923 og har de siste årene satset betydelig og utviklet stor kompetanse innen service- og arbeidsfartøy til havbruksnæringa.

NabCat-båtene er gode og solide arbeidsbåter som er i henhold til Sjøfartsdirektoratets Forskrift 1853 om konstruksjon og bygging av mindre lasteskip, og med løsninger som sikrer trygge arbeidsforhold, forbedret arbeidsmiljø, samt tilrettelagte løsninger for enklere renhold og desinfisering.

Moen Marin har totalt levert 67 NabCat til ulike redere kysten rundt, og har ytterligere totalt 11 båter i produksjon.

Fakta/utstyrsliste for MS GERE (bnr. 142 Moen Marin)
Lengde: 14,99 meter
Bredde: 10,00 meter
Brennolje: 8.000 liter
Ferskvann: 2.000 liter
Motorer: 2 x 575 hp John Deere 6135 SFM85 M3
Fart: 12 knop uten last
Generator: Nogva Deere med 1 x John Deere 4045 TFM 50 (57 kW)
Capstaner: 4 x Lorentzen, hhv. 1 x 8T, 1 x 3T og 2 x 1T.
Kran: Palfinger PK 65002 (M) m/3,5 t vinsj og radiostyring.
Høytrykksvaskere: 2 x Idema H-drive K28-280-SH hydraulisk
Skumanlegg: Levert av Tenfjord.
Navigasjon: Navy Rørvik har levert Furuno navigasjonspakke, samt underholdningsutstyr.
SHM Solutions har levert sikrere dekksutstyr i form av en påboltet plattform med to integrerte tauepinner, en platelåsholder samt radiostyring.