Nærøysund Aquaservice AS med ny leveranse fra Moen Marin AS - Moen Marin

Nyheter

Nærøysund Aquaservice AS med ny leveranse fra Moen Marin AS

Nærøysund Aquaservice AS er en av Midt-Norges største servicebåtrederier med base på Marøya i Nærøy kommune. Med sine 25 ansatte tilbyr NAS tjenester som utlegg av fortøyninger, ROV (Remotely Operated Vehicle), skivevasking av nøter, mekanikertjenester og mer. NAS jobber også med prosjekter innen utvikling og innovasjon for oppdrettsnæringen. Nå kompletterer selskapet flåten med et NabCat 1498-fartøy fra Moen Marin AS.

Daglig leder Brynjar Karlsen i Nærøysund Aquaservice AS, her flankert av prosjektleder i Moen Marin Geir Bjørvik Johansen

Fartøyet som har fått navnet Aqua Supporter er med sine 14,98 x 12,00 meter den største oppdrettskatameranen av typen NabCat i Moen-katalogen – rikt utstyrt med mange funksjoner for å takle krevende oppdrag for havbruksnæringen langs kysten fra Herøy til Flatanger.

Flåtevekst er viktig for å tilby kapasiteten og kvaliteten som markedet etterspør. Basert på pris, kvalitet, leveringsdyktighet, og robusthet på ettermarkedet, er Moen Marin et klart valg for oss. Aqua Supporter er et allsidig fartøy og skal benyttes i de fleste serviceoppdrag som utlegg av fortøyninger, slep, service av merder og mer. Vi er svært fornøyd med det ferdige produktet, sier Brynjar Karlsen, daglig leder i Nærøysund Aquaservice.

En samlet motorkraft på 1000 hestekrefter, fordelt på to Scania-motorer og Nogva HC-258 gir, sørger for at båten oppnår god framdrift. I kombinasjon med propellanlegg fra Nogva er båten en robust og funksjonell arbeidsbåt med både kraft og presisjon.

Fartøyet har to Pallfinger-kraner med løftekapasitet på henholdsvis 76 og 38 tonnmeter, og to nokker med kapasitet på 10 og 5 tonn.

Aqua Supporter er utstyrt med FURUNO radar og kartplotter med integrert GPS, i tillegg til Olex. I likhet med de andre båtene i NabCat-serien, har Aqua Supporter helisolert maskinrom og helkledde innvendige rekker for enkelt renhold. Standard er også helsveisede spant for økt styrke og soliditet, og alarmsystemer for vanninntrenging og brann. NabCat leveres med to stk. redningsflåter for seks personer hver.

 

Nøkkeltall for BN 186 – AQUA Supporter

Leveringsdato: 31.august 2018

Eier: Nærøysund Aquaservice

Lengde: 14.98 meter

Bredde: 12.00 meter

Drivstofftanker: 11,2 m3

Ferskvannstank: 10,4 m3

Motoreffekt: 2 x Scania DI13 71M

Gir: 2 x Nogva HC-258

Propellanlegg: 2 x Nogva fire-bladet vribart anlegg med MPTC

Thrustere: 2 x 160 hk PMH ST65-160

Generator: John Deere 4045 og John Deere 6068

Kran: Palfinger PK90002(M)H og PK41002(M)G

Capstaner: MB Hydraulikk AS 1 x 10 tonn og 1 x 5 tonn

Navigasjon: Furuno og Olex

Brannslukking i maskinrom: Inergen

Fart: ca. 11 knop

Byggnr: 186

Konstruksjon: Marin Design