Andre NabWork 1065 til AquaGen - Moen Marin

Nyheter

Andre NabWork 1065 til AquaGen

Det verdensledende avlsselskapet AquaGen har nok en gang mottatt levering av servicefartøy fra Moen Marin AS. Selskapets andre NabWork 1065 er klar til dyst.

 AquaGen er verdensledende på genetisk forskning og produksjon av befruktet rogn av atlantisk laks og regnbueørret. De tre siste årene har Moen Marin levert flere nye arbeidshester til selskapets sjøbaserte virksomheter. Nå er det et enkeltskrogsfartøy på 10,65 meter som skal bistå med ny kraft og fleksibilitet for AquaGen AS.

NabWork 1065
Byggenummer 160 fra Moen Marin er av modellen NabWork 1065 og måler 10,65 x 5 meter. Dette er den foreløpig minste i selskapets portefølje av stabile og sikre arbeids- og servicefartøyer til havbruksnæringen.

I forhold til sin størrelse, har enkeltskrogsfartøyet imponerende kapasiteter: Under dekk sørger 265 John Deere-hester for fremdriften. Nogva gir og vridbart propellanlegg fra Nogva, samt sidepropellere fra Sleipner sikrer krefter og fleksibilitet i røffe farvann. På dekk er den utrustet med en radiostyrt Palfinger-kran med en kapasitet på inntil 7,4 tonnmeter, samt tre- og ett-tonns nokker.

Navigasjonspakken leveres av Furuno, og inkluderer radar og kartplotter med integrert GPS, VHF, ekkolodd og autopilot.

NØKKELTALL bnr 160
Lengde: 10,65 meter
Bredde: 5,0 meter
Drivstofftanker: 2m3
Motoreffekt: John Deere 6068, 265 hestekrefter
Gir: Nogva HC168
Propellanlegg: Nogva vribart 4-bladet anlegg, Ø900mm
Kran: Palfinger 8501(M)A
Capstaner: Tenfjord 3T og 1T
Thrustere: 1 stk. Sleipner 40hk
Navigasjon: Furuno
Brannslokking i maskinrom: Inergen
Fart: ca. 10 knop
Konstruksjon: Marin Design
Byggenummer: 160Leveringsdato: 06.02.2017

Ledende på servicebåt
I likhet med andre nybygg fra Moen Marin leveres énskrogeren med helisolert maskinrom for bedre arbeidsmiljø, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering – og helsveisede spant for optimal styrke og soliditet. Førtøyets spesifikasjoner inkluderer også moderne systemer for deteksjon og alarmering ved brann og vannintrenging, brannslukkingsanlegg i maskinrom, redningsflåte for seks personer, WC og ekstra styreposisjon bak styrhus.