Nå kan du leie servicefartøyer - Moen Marin

Nyheter

Nå kan du leie servicefartøyer

Midtnorske Moen Marin Group tilbyr nå utleie av fartøyer til havbruksnæringen. Den unike båtpoolen skal administreres i Moen Ship Management AS.

Moen Marin Group på Kolvereid har de siste årene vokst seg store på produksjon av nye servicefartøyer til havbruksnæringen. Konsernet utvider nå tjenestespekteret til næringen. Det nye selskapet Moen Ship Management AS etablerer nå en utleiemodell for servicefartøyer. AKVA Groups konserndirektør Trond Williksen lanserte i slutten av oktober leiemodell for mindre produkter som kameraer og lys.

– Gjennom å leie båter fra oss i kortere eller lengre perioder, vil oppdrettsselskaper og serviceselskaper kunne oppnå både større fleksibilitet og redusert kapitalbinding. Båtene våre bygges i Moen Marin Group-systemet etter våre høye standarder og kommer med en servicepakke som gir garantier mot driftsstans, sier daglig leder Are Brekk i Moen Ship Management AS.

Styreleder Roald Dolmen ser enda flere fordeler med leie av servicebåter.

– Soneinndelingene fører til at oppdretts- eller serviceselskaper har behov for fartøyer som skal operere i en bestemt sone i en begrenset periode. Da kan det være gunstig å leie hos oss framfor å kjøpe. Vi kan også bistå med erstatningsfartøyer ved havarier eller andre ubeleilige driftsstanser. Enten det er akutte eller planlagte leieavtaler vil vi være en profesjonell partner som gir trygghet for kunden, sier Dolmen.

Den 13,5 meter lange katamaranen STEIN OSKAR blir det første fartøyet som rekrutteres inn i båtpoolen. Byggenummer 72 fra Moen Marin Service AS er oppkalt etter arbeidsleder Stein Oskar Finnehaug, som i 2015 runder 40 års fartstid ved kolvereidverftet.

Nøkkeltall for STEIN OSKAR:
Lengde: 13,50 meter
Bredde: 7,50 meter
Motoreffekt: 2 x 286 hestekrefter
Fart: 13-15 knop uten last
Nyttelast: 30.000 kg
Design: Marin Design
Byggenr: 72

STEIN OSKAR har helsveisede spant for økt styrke og soliditet, helisolert maskinrom og helkledde, innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering. Den kraftige katamaranen leies nå ut til serviceselskapet Abyss Aqua AS på Aukra.

– Dette er den foreløpig første konkrete avtalen vi inngår. Men tjenesten vekker interesse, og vi er i dialog med flere større aktører innen havbruksnæringen, forteller Are Brekk.

For mer informasjon, kontakt:

Are Brekk
Daglig leder
+47 915 31 088
are.brekk@moenmarin.no
www.moenmarin.no