Moen Marin har levert «Junior» til Sandnes Fiskeoppdrett - Moen Marin

Nyheter

Moen Marin har levert «Junior» til Sandnes Fiskeoppdrett

Med «Junior», en NabWork 1065 fra Moen Marin AS, har Sandnes Fiskeoppdrett AS skaffet seg et allsidig og robust verktøy i den daglige røktingen av familieselskapets lokaliteter i Sogn og Fjordane.

Med base i Fjaler i Sogn og Fjordane driver Sandnes Fiskeoppdrett produksjon av oppdrettslaks ved tre lokaliteter i værutsatte vestnorske farvann. Da selskapet var på jakt etter en robust arbeidsbåt, falt valget til slutt på en NabWork 1065 fra Moen Marin. «Junior» ble levert fra verftet lengst nord i Trøndelag i sommer, og er nå satt i arbeid med den daglige røktingen ved Sandnes Fiskeoppdretts lokaliteter i Fjaler.

– Båttypen er valgt ut fra egenskapene. Behovet for en slik båt meldte seg da vi tok i bruk en lokalitet som ligger mer værutsatt til enn de andre, og vi trengte en robust båt med den allsidigheten som kreves i den daglige røktingen ved anlegget. I valg av leverandør har vi dessuten forventninger til kapasitet for oppfølging og service, sier Frøydis Sandnes i Sandnes Fiskeoppdrett.

Med en lengde på over 10 meter og en bredde på 5 meter, er NabWork-båtene fra Moen Marin både solide og høyfunksjonelle. En John Deere-motor med 265 hestekrefter, vribart propellanlegg og i tillegg to thrustere på 40 hestekrefter, gjør båtene svært manøvreringsdyktige. Dette kommer til sin rett ved for eksempel inspeksjon av merdene.

Moen Marin leverer sine nye ènskrogere med fullisolert maskinrom og helkledde rekker innvendig, for enklere renhold og desinfisering. Spesifikasjonene inkluderer også systemer for deteksjon og alarmering ved brann og vanninntrenging, brannslukkingsanlegg i maskinrom, redningsflåte, WC og ekstra styrekonsoll bak styrhus. Krana er av typen Palfinger.

Nøkkelinfo for BN 210 «Junior»

Lengde: 10,65 meter

Bredde: 5,0 meter

Drivstofftanker: 2m3

Motoreffekt: John Deere 6068, 265 hestekrefter

Gir: Nogva HC168

Propellanlegg: Nogva vribart 4-bladet anlegg, Ø900mm

Generator: Nanni QLS32T, 23,4 kW

Kran: Palfinger PK 8501 (M) D med vinsj

Capstaner: Tenfjord 3T og 2x 1T

Thrustere: 2 stk. Sleipner 40hk

Kompressor: SM12 1,2 m3/min ved 8 bar

Høytrykkspyler fra Tenfjord, 19l/min -210 Bar

Ekstra D-fendring

Navigasjon: Furuno

Brannslokking i maskinrom: Inergen

Fart: ca. 10 knop

Konstruksjon: Marin Design

Byggnummer: BN 210

Leveringsdato: 11. juli