Moen Marin leverer 24-metring til Folden Akva - Moen Marin

Nyheter

Moen Marin leverer 24-metring til Folden Akva

Med kontrahering av en NabWork på 24 meter fornyer Folden Akva tilliten til Moen Marin AS.

Fra basen i Steigen i Nordland leverer Folden Akva spesialiserte servicetjenester til oppdrettere i hele Nord-Norge. Moen Marin har med sine katamaraner og ettskrogs servicefartøy tatt posisjonen som Norges ledende leverandører av fartøy til havbruksnæringa.

Steigen-selskapets nyeste ervervelse er et ettskrogs servicefartøy som er designet av Marin Design og bygget av Moen Marin. Fartøyet er 24 meter langt og skreddersydd for operasjoner over store avstander og i krevende farvann.

Økende forespørsel
Folden Akva har hatt et godt samarbeid Moen Marin godt gjennom tidligere kjøp av to båter – en NabCat 1350 i 2015 og 15-metringen nå i august. Selskapet ser at tiden er rett for å satse videre på en 24-metring for å komplettere sine tilbud for service til havbruksnæringen. Dermed går turen nok en gang til Moen-basen på Kolvereid for en ny båthandel. Denne gangen er det «storebror» i Moen-katalogen som skal leveres til Folden Akva.

– Vi får flere forespørsler fra våre kunder om å utføre fortøyningsoppdrag. Disse forespørslene vil vi imøtekomme med det nye fartøyet, sier Kenneth Larsen i Folden Akva. Han legger til at kvalitet, fleksibilitet og effektivitet i utførelsen av arbeidsoppdrag har vært viktige faktorer i valg av båtleverandør.

– Det er selvsagt svært gledelig at Folden Akva nok en gang viser oss tilliten når selskapet gjør investeringer i flåten. Gjennom tidligere samarbeid har vi erfart at folkene i Steigen er både kompetente og ambisiøse. Derfor er det moro å bidra med verktøyene som selskapet trenger for å innfri egne vekstambisjoner, sier Terje Andreassen, daglig leder i Moen Marin.

Nøkkeltall for NabWork 2398/1120:
Lengde: 23,98 meter
Bredde: 11,20 meter
Hovedmotor: Catepillar C32, 1000hk.
Gir: Finnøy G42FK
Vripropellanlegg: Finnøy P50, Ø1900mm med dyse
Generatorer: 1 stk. Catepillar C18 og 1 stk. Catepillar C7.1
Fart: ca. 12 knop
Design: Marin Design AS
Nyttelast: 150 tonn
Kran: Palfinger PK90002 og Palfinger 65002
Vinsj: MB Hydraulikk splitvinsj 60tonn og 10tonn
Capstan: MB Hydraulikk, 2 stk. 3tonn og 2 stk. 8tonn.
Thrustere: MB Hydrauikk, 2 x  250hk
Navigasjon: Navy Rørvik