Moen Marin Group - månedens NHO-bedrift - Moen Marin

Nyheter

Moen Marin Group – månedens NHO-bedrift

Moen Marin Group AS er NHO Trøndelags utvalgte bedrift i juni.

Du kan lese hele artikkelen på NHO Trøndelags nettsider.

På Kolvereid i vakre Ytre Namdal ligger et betydelig industrikonsern med røtter tilbake til 1920-tallet. Moen Marin Group AS er et selskap trygt forankret i det maritime miljøet som er så viktig for trøndersk næringsliv, og et resultat av en fusjon mellom Moen Slip AS og Nordic Aquaboats AS, innledes artikkelen – før administrerende direktør Are Brekk får ordet.

– Vi har en bred portefølje av virksomheter som inkluderer både skipsverft, service- og vedlikehold, båtproduksjon, salg og utvikling/design, sier Brekk.

– I tillegg driver vi også med salg av andre kapitalvarer som blant annet skamik og lusepresenninger.

Fokus på nyskaping

Selv om reparasjon og vedlikehold av båt og skip har vært bedriftens kjerneområde har Moen Marin de siste årene også utvidet til å drive med blant annet utenlands produksjon av båter, produksjon av betongplattformer og ship management, noe som innebærer å leie ut båter til kunder som ikke ønsker å kjøpe.

– Vi har et sterkt fokus på nyskaping og evne til omstilling, sier Brekk.

– For en del år tilbake ble konkurransen fra utlandet veldig stor og vi skjønte at vi måtte gjøre noe annerledes. Vi måtte enten satse eller legge ned. Heldigvis hadde vi eiere som tok sats og det ble gjort grep for å omstille bedriften.

Totalt har MMG i overkant av 60 ansatte i dag. Moen Marin Service er størst med rundt 50 ansatte, hvorav hele fem er lærlinger.

Moen Marin har også har hatt et opplæringsprogram for flyktninger i samarbeid med kommunen der man har gitt opplæring i blant annet sveising.

– 8 personer fikk gjennom programmet mulighet til å ta alle sveisebevisene og fire av disse tok vi også inn på praksisplasser. I dag har tre av fire fast hos oss og den fjerde har fått jobb i en tilsvarende bedrift, forteller Brekk.

Tror på framtida
Tidligere i år ble Moen Marin som en av tre bedrifter nominert til NHO Trøndelags nyskapingspris. Når Are Brekk blir spurt om hvordan det vil gå med Moen Marin i årene fremover, svarer han:

– Det går i alle fall ikke rett vest! Man skal kanskje ikke forvente en like stor vekst som vi har hatt de senere årene, men vi har en målsetting om å være dobbelt så store om ti år.