Moen Marin med dobbeltleveranse til Cermaq - Moen Marin

Nyheter

Moen Marin med dobbeltleveranse til Cermaq

To hurtiggående katamaraner fra Moen Marin er det siste tilskuddet til Cermaqs flåte av arbeidsbåter i Finnmark.

Med en daglig produksjon på 1,1 millioner porsjoner, er Cermaq Norway AS en gigant i serveringen av sunn og bærekraftig laks til verdens befolkning. Rundt 550 ansatte sørger sammen med en moderne flåte av arbeidsbåter for stabil og forutsigbar drift ved selskapets lokaliteter i Nordland og Finnmark.

Nå har selskapet i løpet av kort tid mottatt to nye leveranser fra Moen Marin. MS Slettnes som allerede er satt i arbeid ved Cermaqs lokaliteter i Finnmark,og MS Neverfjord som ble levert i juli.

Så sent som for ett år siden leverte Moen Marin to identiske båter i NabCat-serien til Cermaq i Finnmark.

– Vi har svært gode erfaringer med både båttypen og leverandøren. Gjennom praktisk bruk under til dels krevende operasjoner har båtene fra Moen Marin gitt oss en trygg og funksjonell arbeidsplattform, sier Hans Arne Sørnes i Cermaq Finnmark.

Nybyggene er utstyrt med to 380 hestekrefters Scaniamotorer fra Nogva. Raust med motorkraft bidrar til at båtene relativt uanstrengt gjør 15 knop. Fleksible manøvreringsegenskaper under røffe forhold sikres av to vribare propellanlegg, også det levert av Nogva. Et romslig arbeidsdekk er utstyrt med kran fra Palfinger med en løftekapasitet på inntil 7,7 tonn samt capstaner fra Tenfjord på henholdsvis tre og fem tonn.

Som alle båtene i Moen Marins NabCat-serie leveres «Slettnes» og «Neverfjord» med helisolert maskinrom, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og helsveisede spant for økt styrke og soliditet. Båtene har også alarmsystemer for vanninntrenging og brann, samt to redningsflåter.

 

 

Nøkkeltall for NabWork 1350 BN 203 og 205

Lengde: 13,50 meter

Bredde: 7,50 meter

Drivstofftanker: 4m3

Ferskvannstank: 2m3

Motor: 2 x 380 hk Nogva Scania

Gir: 2 x Nogva HC168

Propellanlegg: 2 x Nogva 4 bladet vribart anlegg

Generator: 24kW Nanni QLS32T

Kran: Palfinger 32080(M)D

Capstaner: Tenfjord 3T og 5T

Høytrykksspyler: Idema H-drive K-28-280-SH

Navigasjon: Furuno

Brannslukking i maskinrom: Inergen

Fart: ca. 15 knop

Konstruksjon: ProMarin AS/Moen Marin AS

Byggnr: BN 203 og BN 205

Lev.dato: 13.06.18 og 16.07.18