Miljøvennlig oppdrett med servicebåt fra Moen Marin AS - Moen Marin

Nyheter

Miljøvennlig oppdrett med servicebåt fra Moen Marin AS

Katamaranen JENNY har forlatt Kolvereidvågen og satt kursen mot Salten og miljøvennlig lakseoppdrett hos Wenberg Fiskeoppdrett AS.

Wenberg Fiskeoppdrett holder til i Skysselvika i Fauske kommune, midt i Nordland. Lokalitetene i Skjerstadfjorden, innenfor Saltstraumen – verdens sterkeste malstrøm – er nærmest unike i oppdrettssammenheng. Både på grunn av den gode vannutskiftingen, men ikke minst det høye ferskvannsinnholdet som fører til at lakselusa ikke overlever i fjorden.

Den nye katamaranen JENNY, med byggenummer 141 fra Moen Marin, skal gå inn i den miljøvennlige driften til Salten-selskapet.

Dette er JENNY
To John Deere-motorer med en samlet motoreffekt på 750 hestekrefter sørger for framdriften. I kombinasjon med Twin Disc gir og Sleipner baugpropell gir dette krefter og fleksibilitet til krevende operasjoner i røffe farvann. JENNY er i tillegg utrustet med en radiostyrt Palfinger-kran på solide 32 tonnmeter, samt tre og fem tonns capstaner.

  • Lengde: 13,50 meter
  • Bredde: 7,50 meter
  • Motoreffekt: 2×375 hestekrefter
  • Fart: 13-15 knop uten last
  • Nyttelast: 25.000 kg
  • Byggnr: 141
  • Lev.dato: 04/05/2016

Navigasjonspakken er levert av FURUNO. Førtøyets spesifikasjoner inkluderer også et tre-fas aggregat med en effekt på 15 kW, moderne systemer for deteksjon og alarmering ved brann og vannintrenging, Inergen brannslukking i maskinrom og to redningsflåter. JENNY er godkjent etter nytt regelverk for fartsområde 3.

Ledende på servicebåt
Høy kvalitet og gjennomtenkt finish i alle detaljer har på få år gjort tradisjonsrike Moen Marin til den ledende leverandøren av arbeidsbåter til havbruksnæringa. I likhet med andre nybygg i NabCat-serien er også JENNY levert med helisolert maskinrom for bedre arbeidsmiljø, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering – og helsveisede spant for optimal styrke og soliditet.

NabCat-fartøyene er designet spesielt for å betjene oppdrettsanlegg, og er bygd i aluminium i henhold til DNV Nordisk båtstandard som sikrer trygge arbeidsforhold i havbruksnæringa.
Moen Marin AS har ytterligere 9 NabCat 13,50, 3 NabCat 14,98 katamaraner samt to enkeltskrogsfartøyer i produksjon. Flesteparten av båtene er kontrahert til norske oppdretts- og serviceselskaper.