Midt-Norsk Havbruk valgte NabCat - Moen Marin

Nyheter

Midt-Norsk Havbruk valgte NabCat

Oppdrettskatamaranen Dolmen ble i slutten av forrige uke ferdigstilt ved Moen Marin AS på Kolvereid. Båten settes nå i arbeid for oppdrettsselskapet Midt-Norsk Havbruk.

Nærøy-selskapet Moen Marin AS leverte denne uka en ny NabCat 1350 til Midt-Norsk Havbruk AS, som fra basen i nabokommunen Vikna i Nord-Trøndelag drifter 10 konsesjoner for marin produksjon mellom Osen og Flatanger i sør, og Vikna og Nærøy i nord.

NabCat 1350
Moen Marins NabCat-fartøyer er designet spesielt for å betjene oppdrettsanlegg som fôrings- og servicefartøy. Katamaranen er bygd i aluminium i henhold til DNV Nordisk båtstandard, og sikrer trygge arbeidsforhold i havbruksnæringa. Framdriften besørges av to John Deere dieselmotorer som hver yter 375 hestekrefter, mens sidepropell fra Sleipner sørger for ypperlige manøvreringsegenskaper under krevende operasjoner.

Dolmens nøkkeltall

  • Lengde: 13,50 meter
  • Bredde: 7,50 meter
  • Motoreffekt: 2×375 hestekrefter
  • Fart: 13-15 knop uten last
  • Nyttelast: 30.000 kg

Dolmen leveres med helsveisede spant for økt styrke og soliditet, helisolert maskinrom for bedre arbeidsmiljø og helkedde, innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering. Videre er båten utrustet med Twin Disc gearboks, to capstaner på henholdsvis tre og fem tonn, radiostyrt Palfinger kran på rause 32 tonnmeter, 17,5 kW aggregat og alarmsystemer for vanninntrenging og brann. NabCat 1350 leveres med redningsflåte for 6 personer som standard.

Moen Marin AS har ytterligere seks NABCAT 1350 og seks NABCAT 1499 oppdrettsfartøyer i produksjon. Flesteparten av båtene er kontrahert til norske oppdretts- og serviceselskaper. Neste ledige leveranse er en 13,5 m katamaran i mai 2015.