Midt-Norsk Havbruk mottar «Karoline» fra Moen Marin - Moen Marin

Nyheter

Midt-Norsk Havbruk mottar «Karoline» fra Moen Marin

«Karoline» er oppkalt etter en ansatt i selskapet. Nå settes oppdrettskatamaranen i arbeid lengst nord i Trøndelag.

Siden oppstarten i 1992 har Midt-Norsk Havbruk (MNH) vokst til å bli et av Midt-Norges største oppdrettsselskap. Selskapet som har hovedkontor i Rørvik har et stort fokus på forebyggende fiskehelse og en miljøvennlig produksjon. MNH står bak flere innovasjoner som Aquatraz, en stiv hevbar oppdrettsmerd, og nyskapende løsninger innen telekommunikasjon. 

Med vekst og teknologiutvikling er gode og robuste fartøy helt essensielt. Derfor har MNH nå mottatt ny oppdrettskatamaran av typen NabCat PM1475 fra Moen Marin. «Karoline» skal settes i tjeneste som lokalitetsbåt ved Skrosen og Kvingra i Leka kommune.

Navnet «Karoline» ble vinnerforslaget etter en intern navnekonkurranse i MNH, og det er ikke tilfeldig at navnet er likelydende med en av selskapets dyktige røktere. At valget falt på Moen Marin som leverandør var heller ingen tilfeldighet.

– Moen Marin har rykte på seg for å levere raskt. Vi hadde et stort behov for ny lokalitetsbåt og det tok ikke mange ukene fra bestilling til båten var leveringsklar, forteller vedlikeholdssjef Per Helge Buvarp.

Raust med motorkraft gjør at båten når hele 15 knop takket være to 380 hestekrefters Scaniamotorer fra Nogva. Båtens fleksible manøvreringsegenskaper sikres av to vribare propellanlegg, også levert fra Nogva. «Karoline» har et romslig arbeidsdekk som gir gode arbeidsforhold under krevende operasjoner. Dekket er utstyrt med en 32Tm Palfinger-kran med en løftekapasitet på 7,7 tonn, samt capstaner fra Tenfjord på henholdsvis tre og fem tonn.

– Vi har svært høye forventninger til båten, at den både skal utføre sine oppgaver og være en trygg arbeidsplass for de ansatte på en værutsatt lokalitet, sier Buvarp.

Som alle båtene i Moen Marins NabCat-serie leveres «Karoline» med helisolert maskinrom, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og helsveisede spant for økt styrke og soliditet. Båtene har også alarmsystemer for vanninntrenging og brann, samt to redningsflåter.

Nøkkeltall for BN 232 «Karoline»
Lengde: 14,00 meter
Bredde: 7,50 meter
Drivstofftanker: 4m3
Ferskvannstank: 1m3
Motor: 2 x 380 hk Nogva Scania
Gir: 2 x Nogva HC168
Propellanlegg: 2 x Nogva 4 bladet vribart anlegg
Generator: 24 kW Nanni QLS32T
Kran: Palfinger 32080(M)D
Capstaner: Tenfjord 3T og 5T
Navigasjon: Furuno
Brannslukking i maskinrom: Aerosol
Fart: ca. 15 knop
Byggnr: 232
Lev.dato: 05.03.2019