Marine Harvest mottar ny arbeidsbåt i rekordfart fra Moen Marin AS - Moen Marin

Nyheter

Marine Harvest mottar ny arbeidsbåt i rekordfart fra Moen Marin AS

«Nordbjørn» er siste tilskudd til flåten i Marine Harvest-konsernet. Fra båten ble solgt til den var leveringsklar gikk det knapt et par uker.

50 år etter at gründeren Thor Mowinckel startet opp med laks, har Marine Harvest vokst til å bli verdens ledende oppdrettsselskap med full kontroll over hele verdikjeden – fra rogn til ferdig middagsmat på andre siden av kloden. Ved å levere sunn og fersk laks til verdens befolkning, bidrar Marine Harvest til lokal verdiskapning langs hele Kyst-Norge.

Nå utvider Marine Harvest Norway AS region Nord flåten med en flunkende ny arbeidsbåt av typen NabCat 1498 fra Moen Marin. «Nordbjørn» skal settes i tjeneste ved to lokaliteter utenfor Dønna som nå klargjøres for høstsmolt. Dette er den første leveransen fra Moen Marin AS til oppdrettsgiganten.

– Valget falt på Moen Marin fordi de er en seriøs og erfaren leverandør av båter til oppdrettsnæringen. Båtene holder et høyt nivå med spesifikasjoner fra de beste leverandørene med det nyeste innen moderne teknologi. Gode og robuste båter som takler ulike værmessige utfordringer er viktig for oss. Vi ønsket også å benytte oss av den korte leveringstiden siden båten alt hadde kommet langt i produksjonen, forteller Anders Laugsand fra Marine Harvest Norway AS region nord.

«Nordbjørn» har dimensjonene 14, 98 x 8,00 meter. To motorer av typen Scania DI13 071M med til sammen 760 hestekrefter gir båten et realt fraspark i røffe norske farvann. Båten er utstyrt med 2 x Nogva HC-168 gir, to propeller fra samme leverandør, samt baughthruster av typen fra PMH 50hk ST-45-50. Båten leveres med det nyeste innen navigasjonsteknologi. «Nordbjørn» er utstyrt med Furuno radar og kartplotter med integrert GPS og ekkolodd.

– Vi har store forventninger til båten, og har stor tro på at den vil fungere optimalt i mange år fremover, sier Anders Laugsand.

Moen Marin leverer sine båter med høy kvalitet i alle detaljer. Båten er utstyrt med helisolert maskinrom, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering, helsveisede spant for økt styrke og soliditet, brede skrog som gir svært god stabilitet og oppdrift, samt gjennomgående høy finish både utvendig og innvendig. NabCat-fartøyene leveres med to redningsfartøy med plass til 6 stk. hver.

 

BN – 201 Nordbjørn
Lengde: 14.98 meter

Bredde: 8.00 meter

Drivstofftanker: 4 m3

Ferskvannstank: 2 m3

Motor: 2 x Scania DI13 071M 380hk @ 2100 RPM

Gir: 2 x Nogva HC-168

Propellanlegg: 2 x Nogva fire-bladet vribart anlegg

Thrustere: 1 x 50 hk PMH ST45-50

Generator: John Deere 4045TFM50

Kran: Palfinger PK41002(M)G

Capstaner: Tenfjord Industrier AS 1 x 3 tonn og 1 x 8 tonn

Navigasjon: Furuno

Brannslukking i maskinrom: Inergen

Fart: ca. 15 knop

Byggnr: 201

Leveringsdato: 03.10.2018