KB Dykk inngår leieavtale på ny, multifunksjonell kraftplugg fra Moen Marin - Moen Marin

Nyheter

KB Dykk inngår leieavtale på ny, multifunksjonell kraftplugg fra Moen Marin

Rykende ferske KB «Troll» får en søster! Bare drøyt tre måneder fram i tid leveres nye KB «Namdal» fra Moen Marin AS til Moen Ship Management AS. Det 24 meter lange enskrogs fartøyet skal da i tjeneste for service- og havbrukspartner KB Dykk AS.

Tirsdag signerte daglig leder Ola Krystad i KB Dykk en femårig avtale med Moen Marin Group og deres utleieselskap Moen Ship Management AS (MSM). Daglig leder i MSM, Are Brekk, gleder seg over at tilbudet i selskapet via dette styrkes betraktelig.

– MSM følger en klar strategi og denne avtalen bare understreker at selskapet mener alvor når vi skal bidra til å løfte havbruksnæringa i et vidt spekter og tjenesteområder, sier Brekk. Fra høsten vil selskapet ha fem ulike utleieobjekt i sin flåte.

Det 24 meter lange søsterskipet til KB «Troll», som før helga ble losset i Rørvik, vil bety en dobling av KB Dykk sin kapasitet på større enskrogs multifunksjonsfartøy. Serviceselskapet som benyttet seg av kjøpsopsjonen på «Troll», velger i denne omgang altså alternativet leie.

Over 50 ansatte…
– Atter en merkedag! Ikke bare får vi nok et topp moderne og effektivt rigget fartøy. Vi har også kvalifiserte og høyst motiverte medarbeidere; alle er innstilt på å gjøre en forskjell. Det sier en tilfreds Ola Krystad etter å ha «fortøyd» den siste avtalen med MSM på et attraktivt verktøy.

Ved å ha ekspandert kraftig siden 2014, teller nå KB Dykk nå over 50 ansatte. Foretaket med hovedbase i Nærøysundet er dermed landets fjerde største serviceaktør på sitt felt.

KB Dykk er datterselskap av NTS ASA og leverer et bredt spekter servicetjenester innen «blå næringer»: Arbeidsdykking, ROV-tjenester, fortøyning, slep, frakt og berging.

– Vekst har vært et mål, samtidig som størrelse i seg selv ikke er garanti for kvalitet. Men uansett åpner dobling av kapasiteten på 24-meters enkeltskrog interessante muligheter for alle involverte. Ikke minst våre eksisterende og framtidige kunder, framholder Ola Krystad.

Døgnet rundt – i åpent farvann
I takt med ønske om høyere kapasitet og leveringssikkerhet, gir de solide og sjødyktige fartøyene konstruert av Marin Design AS og bygget i Kroatia garanti for utført tjeneste – i tide. KB Dykk vil bemanne sine 24-metringer med to skift a fem mann. Resultatet er døgnkontinuerlig drift når det kreves.

I likhet med KB «Troll» vil KB «Namdal» skreddersys ulike behov og videre være rustet for operasjoner både over store avstander og ute i åpent farvann. Parallelt med styrke og effektivitet, utmerker konstruksjonen seg med å være ressursvennlig i drift.

Spesifikasjoner KB «Namdal» (Moen Servicefartøy 2398/1120)

  • Lengde: 23,98 m
  • Bredde: 11,20 m
  • Dybde: 4,20 m
  • Hovedmotor: 1000 hk (736 kW)
  • Sidepropeller: 2 x 200 hk
  • Kraner Palfinger PK 90002 (90 tm) og Palfinger PK 65002 (65 tm)
  • Capstaner 4 stk (2 stk á 8t og 2 stk á 3 t)
  • Dekksvinsj 1 stk. 60 tonn, 1 stk. 10 tonn
  • Design Marin Design AS