IMENCO Havbruk AS mottok fjorårets siste leveranse fra Moen Marin AS - Moen Marin

Nyheter

IMENCO Havbruk AS mottok fjorårets siste leveranse fra Moen Marin AS

Aktiviteten er stor ved det tradisjonsrike Kolvereid-verftet. I 2018 ble det totalt levert 27 fartøy til blå sektor langs hele kyst-Norge. I tillegg satser Moen Marin ytterligere på innovasjonsutvikling i havrommet både nasjonalt og internasjonalt. Blant annet utvikler verftet nå flere båter med hybridelektrisk framdrift hvor første båt straks blir leveringsklar.

Fjorårets siste båtleveranse ble arbeidskatamaranen «Aida» til IMENCO Havbruk. Servicerederiet er en del av IMENCO-gruppen som i 1979 ble etablert som et ingeniørfirma spesialisert på undervannstjenester til Offshore-industrien. IMENCO Havbruk AS tilbyr blant annet notspyling, ROV-undersøkelser, levering av fôringskamera og fiskehelsekamera med automatisk lusetelling og biomassemåling.

«Aida» er IMENCO Havbruks første leveranse fra Moen Marin. Fartøyet måler 13,50 x 7,50 meter og er rikt utstyrt med mange funksjoner for å håndtere krevende oppdrag for havbruksnæringen. Alle båtene i IMENCOs flåte er kalt opp etter forskjellige operaer, og «Aida» er navnet på en opera av Giuseppe Verdi. Navnet betyr «tilbakevendende», hvilket også er en god egenskap for en båt.

– Moen Marin er godt kjent i oppdrettsmarkedet som leverandør av gode og driftssikre arbeidsbåter. Båten er godt tilpasset vedlikeholdsoppgaver på et oppdrettsanlegg og har en gjennomført hygienisk design for optimalt renhold og desinfisering. Verftet kan også levere svært raskt. Moen Marin er kjent som et selskap som gir tett og god oppfølging av sine kunder. Det gir oss en ekstra trygghet som vi setter pris på, forteller operasjonsansvarlig i IMENCO Havbruk, Geir Ivar Lanes.

Nybygget er utstyrt med to motorer av typen Nogva Scania med 380 hk. hver. Raust med motorkraft gir fartøyet en toppfart på 15 knop. Fartøyets gode manøvreringsevner sikres av 2 x firbladet vribart propellanlegg, også levert fra Nogva. «Aida» har et romslig arbeidsdekk utstyrt med kran fra palfinger med en løftekapasitet på inntil 7,7 tonn, samt capstaner fra Tenfjord på henholdsvis tre og fem tonn. Navigasjonsutstyr er av typen Furuno.

Som alle båter i Moen Marins NabCat-serie leveres «Aida» med helisolert maskinrom, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og helsveisede spant for økt styrke og soliditet. Aida har også alarmsystemer for vanninntrenging og brann, samt to redningsflåter.

Nøkkeltall for BN206 MS Aida:
Lengde: 13,50 meter
Bredde: 7,50 meter
Drivstofftanker: 4m3
Ferskvannstank: 2m3
Motor: 2 x 380 hk Nogva Scania
Gir: 2 x Nogva HC168
Propellanlegg: 2 x Nogva 4 bladet vribart anlegg
Generator: 24kW Nanni QLS32T
Kran: Palfinger 32080(M)D
Capstaner: Tenfjord 3T og 5T
Navigasjon: Furuno
Brannslukking i maskinrom: Inergen
Fart: ca. 15 knop
Konstruksjon: ProMarin AS/Moen Marin AS
Byggnr: BN 206
Lev.dato: 13.12.2018