HULDA OLINE viderefører navnearven - Moen Marin

Nyheter

HULDA OLINE viderefører navnearven

SalmoNors nyeste lokalitetsbåt er levert av Moen Marin Service.

HULDA OLINE, byggenummer 224 fra Moen Marin, ble nylig overlevert til SalmoNor AS. Selskapet med base i Rørvik innehar sju matfisktillatelser, én visningstillatelse samt settefiskanlegg på Namdalskysten. Nyanskaffelsen settes umiddelbart i arbeid som lokalitetsbåt for selskapet.

Moen Marins oppdrettskatamaraner og enkeltskrogsbåter er allerede et velkjent syn langs Norskekysten. HULDA OLINE er en NabWork 1065, og den aller minste i Moen-katalogen – men med rikelig arbeidskapasitet til å takle varierte operasjoner i krevende farvann. Énskrogeren måler 10,65 x 5 meter. Under dekk sørger 265 John Deere-hester for fremdriften. Gir og vridbart porpellanlegg fra Nogva og sidepropeller fra Sleipner sikrer nødvendig fleksibilitet.

HULDA OLINE er bygget og utrustet ved Moen Marin Service i Kolvereidvågen. Marin Design, også hjemmehørende på Kolvereid, står bak konstruksjonstegningene.

I 2016 fikk SalmoNor sin første ti-metring fra Moen Marin, LORENTZ. Søsterfartøyet HULDA OLINE viderefører SalmoNor-tradisjonen med å bruke historiske familienavn i flåten.

På dekk er HULDA OLINE utrustet med en radiostyrt Palfinger-kran med en kapasitet på inntil 7,4 tonnmeter, samt tre- og ett-tonns nokker. Navigasjonspakken leveres av Furuno, og inkluderer radar og kartplotter med integrert GPS, VHF, ekkolodd og autopilot.

I likhet med andre nybygg fra Moen Marin leveres HULDA OLINE med helisolert maskinrom for bedre arbeidsmiljø, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering – og helsveisede spant for optimal styrke og soliditet. Fartøyets spesifikasjoner inkluderer også moderne systemer for deteksjon og alarmering ved brann og vanninntrenging, brannslukkingsanlegg i maskinrom, redningsflåte for seks personer, WC og ekstra styreposisjon bak styrhus.

 

NØKKELTALL FOR HULDA OLINE:

Lengde: 10,65 meter

Bredde: 5,0 meter

Motoreffekt: 265 hestekrefter

Fart: ca. 10 knop

Tegning: Marin Design

Byggenummer: 224