Aktuelt

HULDA OLINE viderefører navnearven

SalmoNors nyeste lokalitetsbåt er levert av Moen Marin Service.

HULDA OLINE, byggenummer 224 fra Moen Marin, ble nylig overlevert til SalmoNor AS. Selskapet med base i Rørvik innehar sju matfisktillatelser, én visningstillatelse samt settefiskanlegg på Namdalskysten. Nyanskaffelsen settes umiddelbart i arbeid som lokalitetsbåt for selskapet.

Moen Marins oppdrettskatamaraner og enkeltskrogsbåter er allerede et velkjent syn langs Norskekysten. HULDA OLINE er en NabWork 1065, og den aller minste i Moen-katalogen – men med rikelig arbeidskapasitet til å takle varierte operasjoner i krevende farvann. Énskrogeren måler 10,65 x 5 meter. Under dekk sørger 265 John Deere-hester for fremdriften. Gir og vridbart porpellanlegg fra Nogva og sidepropeller fra Sleipner sikrer nødvendig fleksibilitet.

HULDA OLINE er bygget og utrustet ved Moen Marin Service i Kolvereidvågen. Marin Design, også hjemmehørende på Kolvereid, står bak konstruksjonstegningene.

I 2016 fikk SalmoNor sin første ti-metring fra Moen Marin, LORENTZ. Søsterfartøyet HULDA OLINE viderefører SalmoNor-tradisjonen med å bruke historiske familienavn i flåten.

På dekk er HULDA OLINE utrustet med en radiostyrt Palfinger-kran med en kapasitet på inntil 7,4 tonnmeter, samt tre- og ett-tonns nokker. Navigasjonspakken leveres av Furuno, og inkluderer radar og kartplotter med integrert GPS, VHF, ekkolodd og autopilot.

I likhet med andre nybygg fra Moen Marin leveres HULDA OLINE med helisolert maskinrom for bedre arbeidsmiljø, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering – og helsveisede spant for optimal styrke og soliditet. Fartøyets spesifikasjoner inkluderer også moderne systemer for deteksjon og alarmering ved brann og vanninntrenging, brannslukkingsanlegg i maskinrom, redningsflåte for seks personer, WC og ekstra styreposisjon bak styrhus.

 

NØKKELTALL FOR HULDA OLINE:

Lengde: 10,65 meter

Bredde: 5,0 meter

Motoreffekt: 265 hestekrefter

Fart: ca. 10 knop

Tegning: Marin Design

Byggenummer: 224