Full fres ved Moen Marin - Moen Marin

Nyheter

Full fres ved Moen MarinTirsdag 30. oktober leverte Moen Marin AS byggenummer 18
, seks båter er under produksjon og det er ytterligere tegnet nye kontrakter for leveringer neste år.

KOLVEREID: – En god situasjon, erkjenner daglig leder Are Brekk ved Kolvereidverftet da han i går overleverte siste byggenummer til en minst like fornøyd kunde, Frank Bjørback ved Salmar Nord.

Selv om erfaringene med å produsere oppdrettsbåter og andre arbeidsbåter i Kina og Kroatia er meget gode, så fortsetter verftet å bygge båter også på Kolvereid. For tida bygges en fiskebåt på 14,99 meter for et rederi i Lafoten i hallen ved verftet. Denne skal leveres i februar. Flere båter er eller har vært til reparasjoner både i flytedokka på Kolvereid og i tørrdokka på Ottersøy.

Arbeidsstokk på 40 personer

– Den store aktiviteten betyr at vi nå er rundt 40 ansatte i operativ virksomhet, mens vi har vært nede i 30. I tillegg leier vi inn arbeidskraft, forteller daglig leder Brekk.

Utsiktene framover er altså fortsatt meget lovende. Moen Marin leverer stort sett båter på 13,5 og 14,99 meter. Markedet er hele Norge.

– Båtenc som produseres i Kina og Kroatia kommer hit til etterkontroll og kvalitetssikring. Produktene er ferdige fra verft der, men vi kvalitetssikrer blant annet de mange norske særreglene, forklarer daglig leder. Både leverandører og kunder har latt seg imponere av kvalitet og finish på de utenlandskprodusene båtene.

– Verftene ligger absolutt ikke noe tilbake for verft her i landet, forsikrer Are Brekk.

Av de seks båtene som akkurat nå er under produksjon, bygges fire i Kroatia og to i Kina.

Det var selskapet Nordic Aqua Boats med eiere fra Ytre Namdal som startet produksjonen av de populære oppdrettsbåtene i utlandet for få år tilbake. Fra årsskiftet fusjonerte selskapet med Moen Slip AS på Kolvereid til det nye selskapet Moen Marin AS.

Investering til sju millioner

Byggenummer 18 leveres til SalMar Nord AS på Finnsnes. Der skal båten med navnet Luten i utgangspunktet levere fisk til fjordbasseng, og den vil trafikkere i området mellom Finnsnes og Harstad. Med en størrelse på 13,5 meter og bredde på 7,5 meter er ikke båten beregnet på større ankerhåndtering. Med 32 tonns kran kan likevel båten utføre lettere arbeid på merder og notposer.

– Vi skal ansette en driftsansvarlig for båten, og det vil bli et mannskap på fire som går i to skift, forteller driftsleder Frank Bjørback hos SalMar Nord. Firmaet har tidligere hentet en ny båt på 50 fot fra Ytre Namdal, men dette er den første oppdrettsbåten av denne typen som kjøpes i Namdalen. Standardutrustingen med all verdens utstyr synes Bjørback er meget bra på investeringa til vel sju millioner kroner.

– Så langt ser alt svært bra ut, sa driftslederen etter prøveturen der Luten holdt 17 knops fart.

(Teksten er gjengitt fra artikkel i Namdalsavisa 31. oktober 2012)