Flokenes Fiskefarm styrker flåten med ny katamaran - Moen Marin

Nyheter

Flokenes Fiskefarm styrker flåten med ny katamaran

«Førdefjord», en 13,5 meter lang katamaran, er det siste tilskuddet til flåten av arbeidsbåter i Flokenes Fiskefarm. Båten er havbruksselskapets første fra Moen Marin.

Flokenes Fiskefarm driver med matfisk-produksjon av laks på to lokaliteter i ytre del av Førdefjorden i Askvoll kommune. Selskapet har de siste årene opplevd en kraftig vekst, og med den nye båten i NabCat-serien fra Moen Marin styrker bedriften kapasiteten på tunge operasjoner.

Daglig leder Ingvar Osland forteller at «Førdefjord» primært skal brukes som servicebåt.

–Vi har flere mindre lokalitetsbåter fra før. Denne gangen hadde vi behov for en større båt med kraftigere krankapasitet, og da falt valget på en NabCat fra Moen Marin.

–Vi brukte god tid når vi skulle velge både båttype og leverandør. Totalpakken med kvaliteten på båten og måten Moen Marin framsto på som leverandør ble avgjørende for at vi valgte dem, forteller Osland videre, som ikke utelukker at Flokenes Fiskefarm kommer til å bestille flere båter fra Moen Marin.

En samlet motorkraft på 760 hestekrefter gjør at den 13,5 meter lange og 7,5 meter brede båten blir både sterk og manøvrerbar. Det siste bidrar ikke minst det vribare propellanlegget fra Nogva til. Båten kan om nødvendig gjøre 12 knop.

Som alle båtene i Moen Marins NabCat-serie leveres Førdefjord med helisolert maskinrom, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og helsveisede spant for økt styrke og soliditet. Den har også alarmsystemer for vanninntrenging og brann, samt to redningsflåter. Båten er videre utstyrt med en Palfinger kran og tre og fem tonns Capstaner. Den har også en egen høytrykksspyler for desinfisering. 

Nøkkeltall «Førdefjord»
Lengde: 13,50 meter
Bredde: 7,50 meter
Drivstofftanker: 4m3
Ferskvannstank: 1m3
Motor: 2 x 380 hk Nogva Scania
Gir: 2 x Nogva HC168
Propellanlegg: 2 x Nogva 4 bladet vribart anlegg
Generator: 40kW John Deere 4045DFM50
Kran: Palfinger 41002(M)G
Capstaner: Adria Winch 3T og 5T
Slepevinsj: MBH 15T
Høytrykksspyler: Tenfjord 280 l/min 28 bar m/desinfeksjonsenhet
Platelås: EivaSafex
Navigasjon: Furuno
Brannslukking i maskinrom: Inergen
Fart: ca. 12 knop
Konstruksjon: Marin design
Byggnr: 202
Lev.dato: 19.04.2018