Fjerde NabCat til Norway Royal Salmon - Moen Marin

Nyheter

Fjerde NabCat til Norway Royal Salmon

Moen Marin AS overleverte onsdag 25. mai den 13,5-meter lange katamaranen MS Inger Lise til Norway Royal Salmon (NRS) AS i Alta. Etter effektiv transitt de drøye 400 nautiske mil fra Nord-Trøndelag, er fartøyet klart til å settes inn i ordinær drift. 

På Finnmarkskysten vil NRS nå operere to NabCat. Denne siste er også av versjonen NabCat 1350, og levert som byggenummer 149 fra tradisjonsrike Moen Marin AS på Kolvereid i Nærøy.

Videre har NRS to tilsvarende fartøy ved lokaliteter i Troms og på Vestlandet. Sentralt på denne modellen er et stort og godt arbeidsdekk. MS Inger Lise er utrustet med en radiostyrt Palfinger-kran på gode 32 tonnmeter, samt capstaner på henholdsvis fem og tre tonn.  

Kraft over og under vann

Videre er det installert en 10 tonns dekksvinsj fra Tenfjord Industrier, samt navigasjonspakke fra FURUNO.       Framdrift besørges av to John Deere med en samlet motoreffekt på 750 hestekrefter. I kombinasjon med Twin Disc-gir og Sleipner baugpropell gir dette krefter, fleksibilitet og manøvreringsdyktighet ved operasjoner i til dels svært så krevende og røffe farvann på kysten av Finnmark. 

Nøkkeltall

  • Lengde:13,50 meter
  • Bredde:7,50 meter
  • Motor:2×375 hestekrefter
  • Fart:13-15 knop uten last
  • Nyttelast:25.000 kg
  • Byggnr:149
  • Lev.dato:25/05/2016

Fartøyets spesifikasjoner inkluderer også et tre-fas aggregat med en effekt på 15 kW, moderne systemer for deteksjon og alarmering ved brann og vanninntrenging, Inergen brannslukking i maskinrom og to redningsflåter.

Ledende på servicebåt

Kvalitet, fleksible og praktiske løsninger har sammen med gjennomtenkt finish gjort tradisjonsrike Moen Marin til en ledende leverandør av arbeidsbåter til havbruksnæringen.

I likhet med andre nybygg i NabCat-serien er også MS Inger Lise levert med helisolert maskinrom for bedre arbeidsmiljø, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering – og helsveisede spant for optimal styrke og soliditet. 

NabCat-fartøyene er designet spesielt for å betjene oppdrettsanlegg, og er bygd i aluminium i henhold til DNV Nordisk båtstandard som sikrer trygge arbeidsforhold i havbruksnæringa. 

Ordrereserve

Moen Marin AS har ytterligere ti NABCAT 1350 og tre NABCAT 1499 katamaraner i produksjon. I tillegg er fire stk NabSH 10,65×5,00 enkeltskrog i aluminium, og to 23,98 x 11,20 m enkeltskrog servicefartøyer i stål under produksjon. Flesteparten av båtene er kontrahert til norske oppdretts- og serviceselskaper.