Fjarðalax gjør som norske oppdrettere - Moen Marin

Nyheter

Fjarðalax gjør som norske oppdrettere

Moen Marin AS overleverer i dag 13,5-metringen ÀSA BA til det islandske oppdrettsselskapet Fjarðalax nordvest på Island.

Fortsatt er Island for en lakseminiputt å regne. Men landet har store vekstambisjoner for laksenæringen sin, og søker både kunnskap og kapital i norsk oppdrettsnæring. Nå har Fjarðalax gjort som mange av sine norske kolleger, og investert i ny, moderne servicebåt fra Moen Marin AS.

I går tok Fjarðalax over ÀSA BA i sin hjemmebase i Tálknafjörður, om lag 40 kilometer nordvest for den islandske hovedstanden Reykjavik. Katamaranen er av typen NabCat 1350, og er levert av Moen Marin AS.

Dette er ÀSA BA

To John Deere-motorer med en samlet motoreffekt på 750 hestekrefter sørger for framdriften. I kombinasjon med Twin Disc gir og Sleipner baugpropell gir dette krefter og fleksibilitet til krevende operasjoner i røffe farvann midt ute i Atlanteren. ÀSA BA er i tillegg utrustet med en radiostyrt Palfinger-kran på solide 32 tonnmeter, samt tre og fem tonns capstaner. Navigasjonspakken er levert av FURUNO.

  • Lengde: 13,50 meter
  • Bredde: 7,50 meter
  • Motoreffekt: 2×375 hestekrefter
  • Fart: 13-15 knop uten last
  • Nyttelast: 25.000 kg
  • Byggnr: 148
  • Lev.dato: 11/05/2016

Førtøyets spesifikasjoner inkluderer også et tre-fas aggregat med en effekt på 15 kW, moderne systemer for deteksjon og alarmering ved brann og vannintrenging, Inergen brannslukking i maskinrom og to redningsflåter.

Ledende på servicebåt

Kvalitet, fleksible og praktiske løsninger har sammen med gjennomtenkt finish gjort tradisjonsrike Moen Marin til en ledende leverandør av arbeidsbåter til havbruksnæringen. 

I likhet med andre nybygg i NabCat-serien er også ÀSA BA levert med helisolert maskinrom for bedre arbeidsmiljø, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering – og helsveisede spant for optimal styrke og soliditet. 

NabCat-fartøyene er designet spesielt for å betjene oppdrettsanlegg, og er bygd i aluminium i henhold til DNV Nordisk båtstandard som sikrer trygge arbeidsforhold i havbruksnæringa. 

Moen Marins Odd Arne Kongensøy (til venstre) sammen med fornøyde kunderepresentanter om bord i katamaranen ved kai hos Fjarðalax’ hjemmebase i Tálknafjörður.