Firda Sjøfarmer valgte NabCat fra Moen Marin - Moen Marin

Nyheter

Firda Sjøfarmer valgte NabCat fra Moen Marin

Moen Marin fortsetter den høye leveringstakten av arbeidsbåter til havbruksnæringa. Verftets siste leveranse er nå på plass hos Firda Sjøfarmer.

Siden midten av 80-tallet har Firda Sjøfarmer vært en betydelig og nytenkende aktør i havbruksnæringa på Vestlandet. Oppdrettslokomotivet styrket nylig sin flåte av arbeidsbåter: Oppdrettskatamaranen SILJE, nummer 140 i rekken av nybygg fra Moen Marin, skal settes i arbeid ved Firda Sjøframers elleve lokaliteter i Gulen, Hyllestad og Askvoll.

Med leveransen har Moen Marin fullført årets femte leveranse av verftets populære NabCat-serie.

Silje14 web

SILJE leveres med navigasjonspakke fra Furuno. En samlet motoreffekt på 750 hestekrefter, fordelt på to John Deere-motorer og Twin Disc gir, sørger for raus arbeidskapasitet. Videre sikrer baugthruster fra Sleipner presise manøvreringsegenskaper under krevende operasjoner i røffe vestnorske farvann. På dekk står en radiostyrt Palfinger kran med et maksimalt løftemoment på 32 tonnmeter. Silje er i tillegg utrustet med tre og fem tonns capstaner.

Videre er katamaranen SILJE utrustet med en 10-tonns dekksvinsj og en hydraulisk høytrykksvasker.

Moen Marins NabCat 1350-modeller leveres med et tre-fas aggregat med en effekt på 15 kW samt moderne systemer for deteksjon og alarmering ved brann og vannintrenging.

NabCat 1350
Moen Marins NabCat-fartøyer er designet spesielt for å betjene oppdrettsanlegg som fôrings- og servicefartøy. Katamaranen er bygd i aluminium i henhold til DNV Nordisk båtstandard, og sikrer trygge arbeidsforhold i havbruksnæringa.

FAKTA: SILJE

Lengde: 13,50 meter
Bredde: 7,50 meter
Motoreffekt: 2×375 hestekrefter
Fart: 13-15 knop uten last

SILJE leveres med helsveisede spant for økt styrke og soliditet, helisolert maskinrom for bedre arbeidsmiljø og helkedde, innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering. NabCat 1350 leveres med redningsflåte for 6 personer som standard.

Silje01 web