Finnsnes Dykk & Anleggsservice fornyer tilliten til Moen Marin - Moen Marin

Nyheter

Finnsnes Dykk & Anleggsservice fornyer tilliten til Moen Marin

Katamaranen ELIN ble fredag ferdigstilt ved Moen Marin AS på Kolvereid. Nå skal kraftpluggen sørge for gode arbeidsvilkår for dykkerne i Finnsnes Dykk & Anleggsservice.

ELIN, byggnummer 132 fra Moen Marin AS, er den andre av i alt sju NabCat 1499 som Moen Marin AS skal levere i år. Katamaranen er 14,99 meter lang og 10 meter bred, og skal opereres av Finnsnes Dykk & Anleggsservice. Selskapet leverer undervannstjenester til maskinentreprenører, oppdrettere, kraftlag og kommuner i landets tre nordligste fylker. Selskapet gjorde allerede i 2012 sin første handel med Kolvereid-verftet. I oktober 2014 doblet selskapet antallet Moen-båter i flåten, og så sent som i juli i år ble den 13,5 meter lange katamaranen FINN overlevert. ELIN blir dermed den fjerde leveransen fra trønderne.

En samlet motoreffekt på 1150 hestekrefter, fordelt på to John Deere-motorer og Nogva HC258 gir, gjør fartøyet til en real kraftplugg for krevende operasjoner til sjøs. To sidepropeller på 50 hk hver sikrer gode manøvreringsegenskaper i røffe farvann. På dekk står en radiostyrt Palfinger kran med et maksimalt løftemoment på 65 tonnmeter, 3,5 tonns vinsj og radiostyring. I tillegg er ELIN utstyrt med tre capstaner på henholdsvis 1 tonn, 3 tonn og 8 tonn. Fartøyet er utstyrt med navigasjonspakke fra Furuno og OLEX.

Med nytt og sikrere dekksutstyr fra SHM Maritime setter ELIN en ny standard for sikrere arbeidsoperasjoner om bord på oppdrettskatamaraner og servicefartøy. Systemet består av lukkede taupinner, platelås, kjettinglås, hekkerull m.m. Det er også installert et eget hydraulikksystem som gir økt fleksibilitet under kritiske fartøyoperasjoner. Dekksutstyret er konstruert i henhold til den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip.

ELIN leveres med helisolert maskinrom, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og helsveisede spant for økt styrke og soliditet. I tillegg har katamaranen to capstaner på henholdsvis fem og tre tonn, 57 kW aggregat og alarmsystemer for vanninntrenging og brann. NabCat 1499 leveres med redningsflåte for seks personer.

NabCat 1499
Moen Marins NabCat-fartøyer er designet spesielt for å møte økende krav til mobilitet, fleksibilitet og komfort. Katamaranen er bygget i aluminium i henhold til DNV Nordisk båtstandard, og sikrer trygge arbeidsforhold for alle med sjøen som arbeidsplass.

Nøkkeltall
Lengde:                  14,99 meter
Bredde:                  10,00 meter
Motoreffekt:            2×575 hestekrefter
Fart:                      Ca. 12 knop uten last

Moen Marin AS har ytterligere åtte NABCAT 13,50 og fem NABCAT 14,99 katamaraner i produksjon, samt to 23,98×11,20 enkeltskrog servicefartøy i stål. Flesteparten av båtene er kontrahert til norske oppdretts- og serviceselskaper. Neste ledige leveranse for selskapets 13,50 m og 14,99 m katamaraner er i oktober 2015.

BILDE:
NabCat 1499 ELIN
Foto: Moen Marin AS.

For mer informasjon, kontakt:

Georg Nesset


Salgs- og markedssjef, Moen Marin AS


Mob.: +47 489 59 048


E-mail: georg.nesset@moenmarin.no