Emilsen fisk valgte Moen Marin - Moen Marin

Nyheter

Emilsen fisk valgte Moen Marin

Familiebedriften Emilsen fisk AS har mottatt arbeidsbåten «Aslaug» av typen NabWork 1250. Dette er selskapets første leveranse fra Moen Marin AS.

Historien til Emilsen Fisk strekker seg tilbake til 1975 da Arvid Emilsen og hans to sønner startet opp med oppdrett og slakt av fisk på hjemplassen Lauvøya i Vikna kommune. Lange fisketradisjoner og nærheten til havet er viktige forutsetninger for at selskapet i dag er en moderne oppdretts- og slaktebedrift.

Nå har Emilsen Fisk mottatt sin første leveranse fra Moen Marin. Arbeidsbåten «Aslaug» måler 11,98 meter og er 5 meter bred. Båten skal benyttes som lokalitetsbåt ved Geitholmen i Vikna, og får det barske havstykket Folla som nærmeste nabo.  

– En av våre båter nærmer seg pensjonsalderen og vi hadde behov for å fornye flåten med en moderne og funksjonell lokalitetsbåt. For oss var pris, kvalitet og leveringstid avgjørende for valget av Moen Marin som verft. Båten oppfyller alle nødvendige spesifikasjoner som gode sjøegenskaper, et romslig dekk, kran og nokke, forteller Robert Aakvik, produksjonsleder i Emilsen Fisk.

Motor av typen John Deere 6068 med en samlet motorkraft på 265 hestekrefter gir «Aslaug» godt fraspark i røffe namdalske farvann. Båten leveres også med Nogva HC168-gir, samt vribart firbladet propellanlegg. Arbeidsdekket er utstyrt med kran fra Palfinger med en løftekapasitet på inntil 7,5 tonnmeter, samt capstaner fra Tenfjord på henholdsvis 3 og 1 tonn.  

– Vi har høye forventninger til «Aslaug» og er sikker på at fartøyet vil forenkle hverdagen til våre driftsteknikere. Vi har fått en smidig lokalitetsbåt som kan brukes til alle nødvendige oppgaver i den daglige driften, sier Aakvik.

Moen Marin leverer sine énskrogere med fullisolert maskinrom og helkledde rekker innvendig, for enklere renhold og desinfisering. Spesifikasjonene inkluderer også systemer for deteksjon og alarmering ved brann og vanninntrenging, brannslukkingsanlegg i maskinrom, redningsflåte for fire personer, WC og ekstra styrekonsoll bak styrhus.


Nøkkelinfo for BN 225 «Aslaug»

Lengde: 11,98 meter

Bredde: 5,00 meter

Drivstofftanker: 2m3

 Motoreffekt: John Deere 6068, 265 hestekrefter

Gir: Nogva HC168

 Propellanlegg: Nogva vribart 4-bladet anlegg, Ø900mm

Generator: Nanni QLS13, 9,5 kW

Kran: Palfinger PK 8501 (M) B 

 Capstaner: Tenfjord 3T og 1T

Thrustere: 1 stk. Sleipner 40hk

Navigasjon: Furuno

Brannslokking i maskinrom: Inergen

 Fart: ca. 10 knop

Konstruksjon: Marin Design

Byggnummer: BN 225

Leveringsdato: 27.03.19

Foto: Moen Marin