Dokumentert kvalitet – på norsk! - Moen Marin

Nyheter

Dokumentert kvalitet – på norsk!

Denne gjengen har en vesentlig ting felles: De fører et annet morsmål enn norsk – men skal uansett via det nye fremmedspråket dokumentere at de leverer faglig utmerket jobb. 

Sist uke ble det hos Moen Marin Service dratt i gang et nytt prosjekt for en gruppe bestående av tre lærlinger og 12 fast ansatte. Både bedriften og flyktningtjenesten i Nærøy er ansvarlig for resultatet:

Via ulike hjelpemidler skal de 15 deltakerne finpusse sitt norske arbeidsspråk. Dataverktøyet Dokker fra Norsk eLæring vil stå sentralt; samt tett oppfølging fra både kommunen og bedriften selv.

Dokker er en sammenstilling av «dokumentasjon av livslang læring», og er et praktisk rettet hjelpemiddel som brukes av flere: Skoleelever på ulike nivå og personer i diverse jobbsammenheng. Felles er at det i stor grad brukerstyrte verktøyet nyttes til læring og det å vise egen fagkompetanse.

– For bedriften handler dette om noe særs viktig: Dokumentert kvalitet i jobb overfor våre kunder, sier personalleder Marit Måøy Holm ved Moen Marin Service.

    

Integrering og konkurransekraft

Hun forteller at prosjektarbeidet vil bestå både av samlinger i fellesskap og «skreddersøm» for den enkelte. En sideeffekt vil være at de aktuelle personene vil oppleve enda bedre integrering med flertallet i arbeidsstokken; altså «norske nordmenn».

Totalt har Moen Marin Service i dag 56 fast ansatte, hvorav 43 operatører. Daglig leder Are Brekk ser potensialet og støtter det nye prosjektet fullt ut.

– Enda bedre integrering og forståelse for både arbeidsspråket og hva norsk arbeidsliv innebærer er høyst relevant. Gjennom det nye prosjektet kan både kvaliteten og sikkerheten i selve utførelsen heves. Samlet vil den totale konkurransekraften til Moen Marin Service heves, sier daglig leder Brekk.

Etter den innledende presentasjonen sist uke ved personalleder Måøy Holm og Anne H. Urdshals, norsklærer ved voksenopplæringa i Nærøy, vil alle ansatte i plenum få informasjon om prosjektet. Opplegget for de 15 deltakerne er at skal bruke tid både på og utenfor jobb for å nå sine mål.

– Vil løfte hele bedriften

Fra før har Moen Marin Service gode erfaringer etter samarbeidsprosjekt med det regionale utviklings- og støtteapparatet: Et sveisekurs med vel 10 fremmedspråklige munnet ut i at tre av deltakerne ble fast ansatte. Nå ser bedriften fram til å ta rekruttering og integrering nye skritt videre.

– Jeg er trygg på at dette løfte bedriften videre. Samarbeid, økt forståelse, enda bedre kvalitet og styrket arbeidsmiljø vil være effekter å ta med seg på plussiden, signaliserer en optimistisk personalleder Marit Måøy Holm.