Dobbeltleveranse til Shetland - Moen Marin

Nyheter

Dobbeltleveranse til Shetland

Moen Marin med dobbeltleveranse til Shetland

Moen Marin har levert to identiske båter til Johnson Marine på Shetland.
Johnson Marine Ltd. er Shetlands største service- og brønnbåtoperatør. Selskapet har blant annet spesialisert seg på slakting om bord i brønnbåt. Til krevende arbeidsoppgaver under tøffe forhold, har selskapet valgt Moen Marin AS sin NabCat 1350 som servicefartøy. Katamaranen er designet spesielt for å betjene oppdrettsanlegg, og bygget i aluminium i henhold til DNV Nordisk båtstandard for å sikre trygge arbeidsforhold i havbruksnæringa.

AJAX og ACORN er begge 13,5 meter lange, 7,5 meter i bredde, og med en motoreffekt på 750 hestekrefter fordelt på to John Deere 6090-motorer. To Twin Disc 5114A-gir og baugthruster fra Sleipner bidrar til svært gode manøvreringsegenskaper.

Utrustningen om bord er spesielt designet for havbruksoperasjoner. På dekk har båtene to hydrauliske nokker på henholdsvis tre og fem tonn. På dekk står en Palfinger-kran på 32 tonnmeter. Fartøyet har god hydraulikkapasitet, med to Parker 105 ccm hydraulikkpumper koblet sammen i ett system. Tankkapasiteten er på 4 000 liter drivstoff og 2 000 liter ferskvann, og har kapasitet til å ta en nyttelast på 30 000 kilo.

Spesifikasjiner for båtene:

Lengde:         13,50 meter
Bredde:          7,50 meter
Motoreffekt:   2×375 hestekrefter
Fart:              13-15 knop uten last
Nyttelast:       30.000 kg
Design:          Pro-Marin
Overlevert:    25. november 2014

Båtene er levert med helsveisede spant for økt styrke og soliditet, helisolert maskinrom for bedre arbeidsmiljø og helkedde, innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering. Modellen leveres med redningsflåte for seks personer som standard.

For mer informasjon, kontakt:

Georg Nesset
Salgs- og markedssjef, Moen Marin AS
Mob.: +47 489 59 048
E-mail: georg.nesset@moenmarin.no