Dobbel leveranse av oppdatert kraftplugg - Moen Marin

Nyheter

Dobbel leveranse av oppdatert kraftplugg

Abyss Aqua AS, et av Norges ledende selskaper innen oppdrettsservice og undervannsarbeid, trengte flere allsidige og arbeidsvillige servicebåter. Valget falt på NabCat 1499 fra Moen Marin. Den populære modellen er oppdatert for å imøtekomme nye krav fra næringa.

Abyss Aqua, en del av Abyss Group, har en kompetent stab av fast ansatte sjøfolk, arbeidsdykkere, ROV-piloter, samt en av landets største flåter av arbeidsbåter i alle størrelser. Nå har selskapet fått to nye tilskudd til flåten. «FOSNA FIGHTER» og «FOSNA AQUA», henholdsvis nummer 131 og 135 i rekken av nybygg, er Moen Marins første leveranser av katamaranen NabCat 1499 i år.

15-metring med fullverdige bofasiliteter
Med NabCat-serien har Moen Marin inntatt en ledende posisjon i markedet for arbeidsbåter til oppdretts- og servicenæringa. De to nybyggene representerer et nytt båtkonsept i Moen-katalogen, noe som ikke minst kommer til uttrykk gjennom bofasilitetene: Med to fulle etasjer kan «FOSNA FIGHTER» og «FOSNA ABYSS» skilte med større lugarkapasitet, messe, utvidede verkstedfasiliteter og egen garderobe. En egen bysse er det også blitt plass til, med kvalitetsutstyr fra Siemens og Electrolux. Underholdningen betjenes blant annet av et Intellian satellittsystem som gir krystallklare bilder. Både styrhus, bad og messe er utstyrt med varmekabler i dekk for høyst levelige forhold på de kaldeste vinterdagene. Den øvrige innredningen understreker fokuset på moderne linjer og uovertruffen komfort.

Et romslig maskinrom muliggjør dessuten arbeid i full ståhøyde.

En samlet motoreffekt på 1150 hestekrefter, fordelt på to John Deere-motorer og Nogva HC258 gir, gjør fartøyene til reale kraftplugger for krevende operasjoner til sjøs. To sidepropellere på 50 HK hver sikrer gode manøvreringsegenskaper i røffe farvann. På dekk står en radiostyrt Palfinger kran med et maksimalt løftemoment på solide 65 tonnmeter, 6,5 tonns vinsj og to capstaner med kapasitet på inntil åtte tonn.

Maritim elektronikk
«FOSNA FIGHTER» og «FOSNA AQUA» er begge utstyrt med morgendagens løsninger innen navigasjons- og kommunikasjonsteknologi. På radarfronten er fartøyene utstyrt med FURUNO DRS6A bygget på prisvinnende radarteknologi, JLR-21 GPS-kompass og Simrad AP70 autopilot. Moderne elektroniske nødsystemer er selvsagt også på plass, noe som gir den nødvendige trygghet.

I tillegg har katamaranene 57 kW aggregat og alarmsystemer for vanninntrenging og brann. NabCat 1499 leveres med to stk. redningsflåter for seks personer hver.

Begge båtene leveres med helisolert maskinrom, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og helsveisede spant for økt styrke og soliditet.

NabCat 1499
Moen Marins NabCat-fartøyer er designet spesielt for å møte økende krav til mobilitet, fleksibilitet og komfort. Katamaranen er bygget i aluminium i henhold til DNV Nordisk båtstandard, og sikrer trygge arbeidsforhold for alle med sjøen som arbeidsplass.

Nøkkeltall for «FOSNA FIGHTER» og «FOSNA AQUA»:

Lengde: 14,98 meter
Bredde: 9,50 meter
Motoreffekt: 2 x 575 hestekrefter
Kontrahert fart: 12 knop 
Hovedmotor: 2 stk John Deere JD 6135 SFM M3 marine dieselmotorer
Byggenr.: 131/135
Design: Marin Design
Overlev.dato: 25. januar 2016/25. februar 2016