Bygger om og oppgraderer for 12 millioner - Moen Marin

Nyheter

Bygger om og oppgraderer for 12 millioner

Moen Marin Service AS har inngått kontrakt med AQS AS om ombygging av supply- og servicefartøyet AQS ODIN. Avtalen har en verdi på vel 12 millioner kroner, og sikrer arbeid for opptil 15 personer fram til februar 2015.

AQS AS ble etablert i 1991, under navnet Namsos Dykkerselskap. Selskapet er i dag lokalisert på Lauvsnes i Flatanger, og leverer spesialiserte tjenester til havbruksnæringen. AQS AS har om lag 30 ansatte, og det er først og fremst de ansatte som vil nyte godt av den kommende ombyggingen.

AQS ODIN, som ble bygget som et frakt- og supplyfartøy i 1983, skal få nytt styrhus, og bygges også på en etasje for å gi plass til moderne, høystandard fasiliteter for de to mannskapsskiftene på 4-6 personer. All eksisterende innredning skal tas ut, og erstattes med nytt. Messe, bysse, dagligrom og lugarer vil bli betydelig oppgradert. Marin Design AS har stått for design og prosjektering av ombyggingen.

– Vi valgte å skrive kontrakt med Moen Marin Service AS etter en totalvurdering, hvor deres erfaring og referanser var aller viktigst, sier daglig leder Ove Løfsnæs i AQS AS.

På øverste dekk får AQS ODIN ny bro med blant annet ROV-stasjon. Under broen blir det plass til dagligrom, messe, bysse og kapteinlugar. Etasjen under vil romme tre mannskapslugarer med egen dusj, garderober og vaskerom. Lenger ned i båten er det ytterligere to mannskapslugarer.

Delproduksjonen igangsettes umiddelbart ved Moen Marin Service AS på Kolvereid. I november starter den om lag tre måneder lange ombyggingsperioden, når AQS ODIN settes inn i produksjonshallen. Etter planen skal ombyggingen være ferdig 9. februar 2015.

– Kontrakten med AQS AS bidrar til å sikre sysselsettingen for våre operatører gjennom høsten og vinteren, sier daglig leder Are Brekk i Moen Marin Service AS. Han er meget godt fornøyd med at AQS AS valgte Moen Marin Service AS og tar dette som et tegn på at selskapet er konkurransedyktig både når det gjelder kvalitet og pris.

Nøkkeltall for AQS ODIN:
Fartøytype: Frakte-, supply- og servicefartøy
Byggeår: 1983
Lengde: 36,75 m
Bredde: 10,8 m
Marsjfart: 9 knop
Framdrift: 2 Palfinger 150002MF

Moen Marin Service AS er reparasjons-, service- og vedlikeholdsavdelingen i Moen Marin Group, og leverer tjenester fra 100 x 25 meter tørrdokk i Ottersøy og overbygd hall på Kolvereid. Moen Marin Service AS sysselsetter i dag 33 personer.