BRENNSUND levert til Folden Akva AS - Moen Marin

Nyheter

BRENNSUND levert til Folden Akva AS

Katamaranen BRENNSUND har forlatt Kolvereidvågen og satt kursen mot Nordland. Båten settes nå i arbeid for Folden Akva AS i Steigen.

BRENNSUND er den sjetteNabCat 1350 som Moen Marin AS leverer hittil i år. Katamaranen er 13,5 meter lang og 7,5 meter bred, og skal opereres av Folden Akva AS, hjemmehørende i Nordfold i Steigen kommune.

Fartøyet er en real kraftplugg med en samlet motoreffekt på 750 hestekrefter, fordelt på to John Deere 6090-motorer, og to Twin Disc gir. Baugthruster fra Sleipner sikrer gode manøvreringsegenskaper i røffe farvann. På dekk står en Palfinger kran med maksimalt løftemoment på 32 tonnmeter. I tillegg har katamaranen to hydrauliske nokker på henholdsvis fem og tre tonn. Videre er BRENNSUND utrustet med 17,5 kW aggregat og alarmsystemer for vanninntrenging og brann. NabCat 1350 leveres med redningsflåte for seks personer. Tankkapasiteten er på 4 000 liter drivstoff og 2 000 liter ferskvann.

NabCat 1350

Moen Marins NabCat-fartøyer er designet spesielt for å betjene oppdrettsanlegg som fôrings- og servicefartøy. Katamaranen er bygget i aluminium i henhold til DNV Nordisk båtstandard, og sikrer trygge arbeidsforhold i havbruksnæringa.

 

Nøkkeltall

Lengde:                  13,50 meter

Bredde:                   7,50 meter

Motoreffekt:             2×375 hestekrefter

Fart:                        13-15 knop uten last

BRENNSUND er levert med helsveisede spant for økt styrke og soliditet, helisolert maskinrom for bedre arbeidsmiljø og helkledde, innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering. NabCat 1350 leveres med redningsflåte for seks personer som standard.

Moen Marin AS har ytterligere 6 NABCAT 13,50 og 5 NABCAT 14,99 oppdrettsfartøyer i produksjon. Flesteparten av båtene er kontrahert til norske oppdretts- og serviceselskaper. Neste ledige leveranse er en 13,5 m katamaran i juli 2015.