BJØRNSFJELL i forskningens tjeneste - Moen Marin

Nyheter

BJØRNSFJELL i forskningens tjeneste

BJØRNSFJELL, LetSea AS sin nye NabCat 1350 fra Moen Marin, skal bistå i arbeidet med å skaffe ny kunnskap og innsikt for bærekraftig vekst i havbruksnæringen.

LetSea, inntil 2015 kjent som Helgeland Havbruksstasjon, har siden 2001 utviklet seg til å bli en anerkjent forsøksstasjon og en viktig bidragsyter innen anvendt forskning.

112 forsøksmerder

LetSea sin forsøksstasjon er en av landets største med hele 112 forsøksmerder på 5m x 5m. Stasjonen har konsesjon for både på laks, ørret og torsk, og det foregår nærmest kontinuerlig forsøk på disse tre artene.

De siste fire årene har selskapet økt FoU-aktivitetene betydelig, og tidoblet inntektene. Nå vokser LetSea på flåtesiden. Nylig overtok selskapet sin første NabCat fra Moen Marin. BJØRNSFJELL er 13,50 meter lang og 7,5 meter bred, og blir et nyttig verktøy i LetSeas jakt på ny innsikt og forståelse for hva som skal til for å oppnå bærekraftig vekst i havbruksnæringen.

Dette er BJØRNSFJELL

To John Deere-motorer med en samlet motoreffekt på 750 hestekrefter sørger for framdriften. I kombinasjon med Twin Disc gir og Sleipner baugpropell gir dette krefter og fleksibilitet til varierte operasjoner.

Sentralt på denne versjonen er et stort og godt arbeidsdekk. BJØRNSFJELL er utrustet med en radiostyrt Palfinger-kran på solide 32 tonnmeter, samt nokker på tre og fem tonn. Navigasjonspakken er levert av Furuno, og inkluderer radar og kartplotter med integrert GPS, VHF, ekkolodd og autopilot.

  • Lengde: 13,50 meter
  • Bredde: 7,50 meter
  • Motoreffekt: 2×375 hestekrefter
  • Fart: 13-15 knop uten last
  • Nyttelast: 25.000 kg
  • Byggnr: 152
  • Lev.dato: 27/07/2016

Fartøyets spesifikasjoner inkluderer også et tre-fas aggregat med en effekt på 15 kW, systemer for deteksjon og alarmering ved brann og vanninntrenging, Inergen brannslukking i maskinrom, ekstra styreposisjon bak styrhus og to redningsflåter.

Kvalitet og gjennomtenkt finish

Kvalitet, fleksible og praktiske løsninger har sammen med gjennomtenkt finish gjort tradisjonsrike Moen Marin til en ledende leverandør av arbeidsbåter til havbruksnæringen. Som andre nybygg i NabCat-serien er også BJØRNSFJELL levert med helisolert maskinrom for bedre arbeidsmiljø, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering – og helsveisede spant for optimal styrke og soliditet.

Foto: Tom Lysø