BETA BLUE overlevert AquaGen - Moen Marin

Nyheter

BETA BLUE overlevert AquaGen

Da det verdensledende avlsselskapet AquaGen trengte ny og viril muskelbunt, falt valget på NabCat 1350 fra Moen Marin AS.

AquaGen utvikler, fremstiller og leverer genetisk materiale til den havbruksnæringen over hele verden. Mange års satsing på forskning- og utvikling, samt et sterkt kvalitetsfokus, har gitt selskapet en ledende posisjon som leverandør av befruktet rogn av atlantisk laks og regnbueørret.

AquaGen har i dag tre sjøanlegg, på Kyrksæterøra, Tingvoll og Leines. De senere årene er selskapet blitt spesielt kjent for sin QTL-rogn, som gir oppdrettsfisk med gode genetiske egenskaper for å motstå ulike sykdommer. Når selskapet nå investerer i ny arbeidsbåt, falt valget på NabCat 1350. MS BETA BLUE er byggenummer 137 fra Moen Marin AS.

Nøkkeltall for BETA BLUE
Lengde: 13,50 meter
Bredde: 7,50 meter
Motoreffekt: 2 x 375 hestekrefter
Fart: 13-15 knop uten last
Byggenr.: 137
Overlev.dato: 24. november 2015

Båten er godt utrustet med kraftige John Deere-motorer, Twin Disc-gir og Sleipner baugpropell. MS BETA BLUE er i tillegg utstyrt med en radiostyrt Palfinger-kran på solide 32 tonnmeter, samt 3 og 5 tonns capstaner. Fartøyet er for øvrig utrustet med et 3-fas aggregat med en effekt på 17,5 kW, og moderne deteksjon og alarmering ved både brann og vanninntrenging.

NabCat 1350
Moen Marins NabCat-fartøyer er designet spesielt for å møte økende krav til mobilitet, fleksibilitet og komfort. Katamaranen er bygget i aluminium i henhold til DNV Nordisk båtstandard, og sikrer trygge arbeidsforhold for alle med sjøen som arbeidsplass.

Ordrereserve
Moen Marin AS har ytterligere åtte NABCAT 13,50 og fem NABCAT 14,99 katamaraner i produksjon, samt to 23,98 x 11,20 m enkeltskrog servicefartøyer i stål. Flesteparten av båtene er kontrahert til norske oppdretts- og serviceselskaper.

Neste ledige leveranse for selskapets 13,50 m og 14,99 m katamaraner er i desember 2015.