Arbeidsjernet «Oddenakken» er nå døpt og satt i drift - Moen Marin

Nyheter

Arbeidsjernet «Oddenakken» er nå døpt og satt i drift

Svanøy Havbruk AS mottar ny arbeidskatamaran fra Moen Marin AS. Fredag 11. januar ble «Oddenakken» døpt under en høytidelig seremoni i Florø.

Med «Oddenakken» utvider havbruksselskapet på Vestlandet flåten med en NabCat 13,50 meter x 7,50 meter. Båten er oppkalt etter stedsnavnet Oddane og settes umiddelbart i drift ved selskapets lokaliteter.

Gudmor for båten var Monica Kalberg som fikk æren av å smelle champagneflasken i båtsiden.

– Monica har så å si vokst opp på anlegget, og har jobbet hos oss i mange år, først som sommerhjelp og innimellom utdannelse og senere fast som røkter og driftsleder og nå fiskehelseansvarlig, forteller daglig leder Ove Inge Vågen i Svanøy Havbruk.

– Vi har store forventninger til båten; til de oppdragene den skal utføre og som et sikkert arbeidsfartøy for våre ansatte. Vi var på jakt etter en robust og manøvreringsdyktig lokalitetsbåt som kunne leveres raskt, sier driftsleder Trond Fjellestad.

Nybygget er utstyrt med to motorer av typen Nogva Scania med 380 hk. hver. Fartøyets gode manøvreringsevner sikres av 2 x firbladet vribart propellanlegg, også levert fra Nogva. «Oddenakken» har et romslig arbeidsdekk utstyrt med kran fra palfinger med en løftekapasitet på inntil 7,7 tonn, samt capstaner fra Tenfjord på henholdsvis tre og fem tonn. Navigasjonsutstyr er av typen Furuno.

Som alle båter i Moen Marins NabCat-serie leveres «Oddenakken» med helisolert maskinrom, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og helsveisede spant for økt styrke og soliditet. Fartøyet har også alarmsystemer for vanninntrenging og brann, samt to redningsflåter.

Nøkkeltall for BN218 «Oddenakken»
Lengde: 13,50 meter
Bredde: 7,50 meter
Drivstofftanker: 4m3
Ferskvannstank: 1m3
Motor: 2 x 380 hk Nogva Scania
Gir: 2 x Nogva HC168
Propellanlegg: 2 x Nogva 4 bladet vribart anlegg
Generator: 24kW Nanni QLS32T
Kran: Palfinger 32080(M)D
Vinsj: Tenfjord 10T
Capstaner: Tenfjord 3T og 5T
Høytrykksvasker: Tenfjord HTS28-280 med skum og desinfisering
Navigasjon: Furuno
Brannslukking i maskinrom: Aerosol
Fart: ca. 15 knop
Konstruksjon: ProMarin AS/Moen Marin AS
Byggnr: BN 218
Lev.dato: 18.12.2018