AquaGen velger Moen Marin for fjerde gang - Moen Marin

Nyheter

AquaGen velger Moen Marin for fjerde gang

Tegning: Marin Design AS


Det verdensledende avlsselskapet AquaGen har inngått ny kontrakt med Moen Marin om levering av et fjerde servicefartøy, denne gang en NabCat 1498. Katamaranen blir bygg nummer 150 fra Moen Marin og skal være klar til levering 3. kvartal 2016.

AquaGen er verdensledende på genetisk forskning og produksjon av rogn av atlantisk laks og regnbueørret. Allerede i 2010 leverte Moen Marin sitt første fartøy til AquaGen, en NabCat 14,98×8,00. Både i 2014 og 2015 fornyet AquaGen tilliten til Moen Marin og fikk levert nye 13,5 meters arbeidskatamaraner til selskapets sjøbaserte virksomheter. Nå har AquaGen tegnet kontrakt på en ny og større NabCat.

Det nye fartøyet skal leveres i 3. kvartal 2016, og har økt dybde i riss enn standard for å gi økt lastekapasitet og sikre arbeidsforhold. NabCat 1498 er 10 meter bred og bygges med to kraftige John Deere 6135-motorer (på 500 hestekrefter hver), Nogva HC258-gir, Nogva vribart propellanlegg og to thrustere fra Petter Marine. NabCat 1498 har stor og romslig dekksplass, hvor en Palfinger-kran på 65 tonnmeter og nokker fra Adria Winch gjør fartøyet godt egnet til effektive og sikre operasjoner. Fartøyet vil i tillegg bli utstyrt med hydraulisk platelås og rekkemonterte, hydrauliske og lukkede styrepinner fra SHM Solution. 

Brede skrog gir båten god stabilitet og oppdrift, samtidig som det store arbeidsdekket, eget verksted og romslige og moderne mannskapsfasiliteter vil gjøre fartøyet til en god og trygg arbeidsplass for mannskapet.

Bygg nummer 150 

– Vi setter stor pris på tilliten som AquaGen har vist oss gjennom flere leveranser. Det gode og lærerike samarbeidet har gitt positive effekter både oss begge, og Moen Marin ser fram til å levere et produkt som tilfredsstiller AquaGens strenge krav til funksjonalitet på sensommeren i år, sier daglig leder Terje Andreassen i Moen Marin AS.

– Dette blir også Moen Marins bygg nummer 150, og representerer sånn sett en ny milepæl for oss, legger Andreassen til.

Nøkkeltall for NabCat 1498

Lengde: 14,98 meter

Bredde: 10,00 meter

Motoreffekt: 2 x 575 hestekrefter

Diesel: 8 m3

Byggenr: BN150

Design: Marin Design AS