AkvaFuture satser på NabCat - Moen Marin

Nyheter

AkvaFuture satser på NabCat

Det nytenkende brønnøyselskapet AkvaFuture AS overtok nylig en NabCat 1350 fra Moen Marin AS.

AkvaFuture driver opprett i lukkede merder og har videre registrert to varemerker; Miljølaks og Megasmolt. Driftsformen med lukkede merder i sjø gjør at fisken unngår å bli påført lakselus, det hindrer utslipp og samtidig reduserer det sannsynligheten for rømming.

Nylig overtok selskapet i Brønnøysund sin første NabCat fra Moen Marin.

MS «Enviro» er 13,50 meter lang og 7,5 meter bred. Moen Ship Management AS eier fartøyet og leier det ut til AkvaFuture AS som vil operere det. Prosjektleder Trond Otto Johansen i AkvaFuture sier valget av NabCat ble gjort ut fra gode referanser fra andre brukere i havbruksnæringa.

– Vi har hørt mye bra om båttypen, og ved en av våre lokaliteter mener vi katamaran i denne størrelsen vil passe ypperlig som primær servicebåt. Men ettersom vi på flere vis driver nybrottsarbeid, vil det være gunstig å leie båten over en gitt periode for å høste ytterligere erfaringer på egenskaper og egnethet, sier prosjektleder Johansen.

Styreposisjon innvendig i MS Enviro – byggenummer 151 fra Moen Marin i Kolvereidvågen. Foto: Tom Lysø

Teknisk sjef Torfinn Hansvik i Moen Marin ser i dette tilfellet åpenbar verdi med utleie som kontraktsform.

– Særs positivt at et så innovativt selskap velger en av våre løsninger. Og i praksis betyr det at AkvaFuture vil ha en profesjonell partner til å ivareta båten, vedlikeholdsplaner, service og oppfølging, sier Hansvik.

Dette er MS «Enviro»
To John Deere-motorer med en samlet motoreffekt på 750 hestekrefter sørger for framdriften. I kombinasjon med Twin Disc gir og Sleipner baugpropell gir dette krefter og fleksibilitet.

Sentralt på denne versjonen er et stort og godt arbeidsdekk. MS Enviro er utrustet med en radiostyrt Palfinger-kran på solide 32 tonnmeter, samt tre og fem tonns capstaner.

  • Lengde: 13,50 meter
  • Bredde: 7,50 meter
  • Motoreffekt: 2×375 hestekrefter
  • Fart: 13-15 knop uten last
  • Nyttelast: 25.000 kg
  • Byggnr: 151
  • Lev.dato: 27/06/2016

Fartøyets spesifikasjoner inkluderer også et tre-fas aggregat med en effekt på 15 kW, systemer for deteksjon og alarmering ved brann og vanninntrenging, Inergen brannslukking i maskinrom og to redningsflåter.

10 nye katamaraner på gang
Kvalitet, fleksible og praktiske løsninger har sammen med gjennomtenkt finish gjort tradisjonsrike Moen Marin til en ledende leverandør av arbeidsbåter til havbruksnæringen.

Som andre nybygg i NabCat-serien er også MS Enviro levert med helisolert maskinrom for bedre arbeidsmiljø, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering – og helsveisede spant for optimal styrke og soliditet.

Moen Marin AS har ytterligere sju NabCat 1350, tre NabCat 1498 katamaraner, samt to større enkeltskrogsfartøy i stål og fire mindre enkeltskrogsfartøy i aluminium i produksjon. De fleste fartøyene er bestilt av norske oppdretts- og serviceselskaper.